Închide

Efectul de bumerang: vrând să-și crească vânzările, Tesla a scăzut prețurile, dar a pierdut din clienții mari

Avatar
Tesla logo sign

Fotografie de Afif Ramdhasuma pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Cea mai mare companie de software din Europa, gigantul german SAP, nu va mai oferi angajaților săi mașini produse de Tesla pe post de mașini de serviciu, după repetatele reduceri de prețuri decise de producătorul american a fost de natură să complice planificarea resurselor și să crească riscurile și costurile de amortizare, transmite publicația Bloomberg.

Prețurile Tesla fluctuează mai mult decât cele pe care le practică alți producători, ceea ce creează incertitudine în contabilitatea companiilor, complică planificarea resurselor bănești și crește riscurile, a declarat managerul de flotă al SAP pentru ziarul german Handelsblatt.

Un purtător de cuvânt al companiei a reiterat comentariile acestuia, precizând că SAP nu a acordat niciodată mașini Tesla angajaților din Germania ca mașini de serviciu, deși Germania rămâne cea mai mare piață a Tesla pe segmentul corporate. Marca americană reprezintă o mică parte din flota globală a companiei.

SAP nu este singura mare companie care ezită să își înnoiască flota de mașini cu vehicule Tesla, în ciuda scăderii prețurilor de vânzare.

Marile companii de închiriere de mașini Hertz și Sixt au decis să renunțe la achizițiile Tesla, tocmai ca urmare a reducerii prețurilor, decizie luată de Elon Musk în vederea creșterii vânzărilor.

Explicația este următoarea: scăderea prețurilor mașinilor Tesla afectează valoarea de revânzare a vehiculelor second-hand; în ce privește companiile de închiriere de mașini, dar și companiile cu flote mari, deprecierea valorii mașinilor reprezintă unul dintre riscurile contabile cele mai mari dificil de gestionat.

scroll to top