Închide

Vremuri de pandemie | Chirii mai ieftine și prețuri în scădere la apartamente

Avatar
De Inchiriat

Foto: emag.ro

Timp de citire: < 1 minut

Pandemia ieftinește apartamentele și scade prețul chiriilor, în aproape toată țara. În luna septembrie, piața imobiliară a crescut doar în Cluj-Napoca, Brașov și Constanța. În Baia Mare, de exemplu, prețurile au scăzut cu până la 20%. 

În august aproape că n-au existat diferențe de preț față de aceeași perioadă a anului trecut. În septembrie însă, garsonierele și apartamentele cu două camere s-au ieftinit.

O locuință de două camere, înainte de pandemie, s-ar fi vândut cu 55.000 de euro. Acum, prețul nu depășește 50.000 de euro.

În ceea ce privește costurile pentru chirie, pentru același apartament, înainte de pandemie, clientul ar fi trebuit să plătească 250 sau chiar 300 de euro, pe când acum poate să îl închirieze cu 200 de euro.

”Cele mai căutate acum sunt apartamentele cu 3 camere, pe când anul trecut erau garsonierele și apartamentele cu 2 camere”, explică Zoia Bozău, specialist în imobiliare.

În Baia Mare, prețul apartamentelor cu două camere a scăzut cu 10%, iar chiriile s-au redus chiar și cu 20%. Brașov, Constanța și Cluj-Napoca sunt singurele mari orașe din țară în care prețurile au continuat să crească. La nivel național, prețurile medii de vânzare pornesc de la 700 de euro pe metrul pătrat, un apartament vechi neamenajat, și ajung la 2.800 de euro pe metru pătrat, pentru o locuință într-un bloc nou.

”Sunt foarte căutate apartamentele cu balcoane cât mai generoase, tocmai pentru a da senzația de acea libertate”, a mai spus specialistul în imobiliare, la Digi 24.

În septembrie, prețul mediu al unui apartament a fost de 1.304 euro pe metrul pătrat, în scădere cu 12 euro față de august, au calculat reprezentanții unui site specializat în afaceri imobiliare.

Mai multe aici...
scroll to top