Închide

WhatsApp permite acum fotografii și videoclipuri HD

Avatar
whatsapp, texting, chat

Fotografie de Tumisu pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

În urmă cu câteva săptămâni, Mark Zuckerberg a anunțat că WhatsApp este în curs de a lansa partajarea de fotografii HD, urmând ca în curând să fie lansate și videoclipuri HD. Începând de astăzi, procesul este finalizat: Meta a confirmat pentru The Verge că atât fotografiile HD, cât și videoclipurile HD sunt disponibile pentru toată lumea.

“Atât fotografiile HD, cât și videoclipurile HD au fost implementate la nivel global”, a declarat Ellie Heatrick, purtător de cuvânt al WhatsApp, pentru The Verge, într-o declarație trimisă prin e-mail.

Compania a postat, de asemenea, videoclip promoțional  pe Threads în cursul zilei de astăzi, încurajând utilizatorii să “împărtășească momente epice” cu noua funcție, care a fost disponibilă pentru beta testeri în ultimele câteva luni.

După ce selectați o fotografie sau un videoclip pe care să îl trimiteți din galerie, ar trebui să vedeți un buton “HD” în partea de sus a ecranului (în stânga instrumentului de decupare). După ce îl selectați, va apărea un meniu care vă va solicita să selectați “Standard Quality” sau “HD Quality”.

Dacă nu vedeți încă acest buton, fiți cu ochii în patru – poate fi nevoie să redeschideți App Store de câteva ori înainte ca opțiunea de actualizare să apară în cele din urmă.

Anterior, utilizatorii WhatsApp nu puteau trimite imagini decât la o calitate foarte comprimată, ceea ce dădea aplicației un dezavantaj major în comparație cu serviciile concurente precum iMessage.

Fotografiile și videoclipurile HD vin în centrul unei serii de alte actualizări semnificative care par să facă WhatsApp mai competitiv în sfera afacerilor.

Meta a lansat recent o versiune nativă a aplicației pentru macOS, care suportă apeluri video de până la opt participanți și apeluri audio de până la 32 de persoane. Partajarea ecranului este disponibilă de curând pe platformă, la fel ca și discuțiile de grup fără nume.

scroll to top