Închide

WhatsApp pregătește o funcție revoluționară

Avatar
smartphone, iphone, whatsapp

Fotografie de Victoria_Borodinova pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Din ultimele rapoarte de activitate, WhatsApp lucrează la implementarea unei funcții ce le va permite utilizatorilor să comunice fără a le fi dezvăluit și numărul de telefon, o funcție care va oferi un plus de confidențialitate și securitate, conform Tech Behind It.

Conectare, comunicare, fără ca numărul de telefon să mai fie dezvăluit

În prezent, pentru a comunica prin intermediul aplicației WhatsApp este necesară partajarea numărul de telefon, ceea ce, în anumite situații, ar fi  aduce un disconfort în anumite situații.

Cu ajutorul noii funcții WhatsApp, utilizatorii vor putea să creeze un nume de utilizator unic, un alias, care va funcționa ca un identificator pentru profilul lor.

Noul sistem de identificare va face posibilă conectarea cu alți utilizatori fără a mai dezvălui și numărul de telefon, procesul fiind, de asemenea, unul foarte rapid și simplu.

Practic, odată ce utilizatorul a ales un ID, numărul său de telefon va rămâne privat. Mai mult, utilizatorii vor avea posibilitatea de a-și schimba numele de utilizator ori de câte ori doresc, WhatsApp oferind, cel puțin deocamdată, un control total asupra noi funcții.

Modificări în versiunea de web a WhatsApp

Pentru versiunea web, WhatsApp lucrează la un nou mod întunecat, care va avea o culoare de fundal special adaptată, reducând solicitarea ochilor în mediile cu lumină scăzută. De asemenea, WhatsApp a introdus o nouă funcție care le permite utilizatorilor să își schimbe statusul direct din aplicația de web.

Până de curând, funcția de status în WhatsApp era restricționată la dispozitivul principal al unui utilizator, făcând imposibilă actualizarea statusului de pe alte dispozitive sau de pe versiunea web.

Potrivit unui raport, WhatsApp a început să implementeze o nouă funcție care permite actualizarea statusurilor de pe dispozitive secundare și este disponibilă în versiunile beta pentru WhatsApp Web și Android.

Această caracteristică face parte din conceptul companion al WhatsApp, care oferă posibilitatea de a accesa chat-uri de pe până la patru dispozitive suplimentare, funcționând chiar și când telefonul principal este oprit.

scroll to top