Închide

Wizz Air driblează sancțiunile UE împotriva Moscovei și reia zborurile în Rusia. Ce truc va folosi?

Avatar
Wizzair departure from Lviv. Awesome bird in the epic sky.

Fotografie de Artur Voznenko pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Transportatorul aerian maghiar low-cost Wizz Air intenționează să reia zborurile spre și dinspre Rusia, în ciuda faptului că sancțiunile impuse de Uniunea Europeană în urma invadării Ucrainei de către Rusia sunt în continuare în vigoare, iar serviciile de transport aerian care leagă Rusia de UE sunt interzise, potrivit Bloomberg.

Zborurile zilnice ale Wizz Air între Abu Dhabi și Moscova se vor relua începând cu 3 octombrie, potrivit unui comunicat de marți al companiei.

Deși restricțiile UE interzic zborurile spre și dinspre Rusia operate de către companii care își au sediul pe teritoriul Uniunii Europene, subsidiara Wizz Air din Abu Dhabi este deținută în majoritate de holdingul de stat ADQ, cu sediul în emiratul Abu Dhabi, compania Wizz Air deținând doar 49% din acțiuni.

Totodată, companiile aeriene din Emiratele Arabe Unite au continuat zborurile către Rusia, în absența sancțiunilor impuse de autoritățile locale. De altfel, cea mai mare companie de zboruri pe distanțe lungi din lume, Fly Emirates, cu sediul în Dubai, s-a angajat că va continua să opereze zboruri în Rusia, atâta timp cât i se va cere să facă acest lucru de către guvernul Emiratelor, proprietarul companiei.

Solicitările de comentarii suplimentare pe tema reluării legăturilor aeriene cu Rusia au rămas fără ecou, compania maghiară, listată la bursa din Londra, nedorind să comenteze nimic în plus.

scroll to top