Închide

Wizz Air suspendă cinci rute spre și dinspre România, pe toată perioada sezonului de vară

Avatar
Photo taken seconds before landing. Wizz Air Airbus A320 HA-LWK arriving to Alicante-Altet airport (Spain)

Fotografie de Álvaro Ibáñez pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Începând cu a doua jumătate a lunii martie, compania aeriană low-cost Wizz Air va suspenda cinci rute spre și dinspre aeroporturile din București, Cluj Napoca, Iași și Sibiu, potrivit publicației de specialitate Boarding Pass.

Ruta București – Ancona, inaugurată de compania low-cost în 3 ianuarie 2023, va fi suspendată în perioada 22 martie – 30 octombrie 2023. Cu toate acestea, șansele ca Wizz Air să reia zborurile între București și Ancona la finalul anului sunt relativ mici, Ancona nefiind o destinație foarte populară în sezonul de iarnă.

A doua rută spre și dinspre București pe care compania maghiară o suspendă este cea spre și dinspre aeroportul din Rimini (Italia). Wizz Air a operat primul său zbor între București și Rimini în 29 septembrie 2022, iar ultimul zbor între cele două orașe îl va opera în 15 mai 2023. Această rută ar urma, dacă nu apar alte modificări, să fie și ea reluată în data de 2 noiembrie 2023.

Pe perioada verii va fi suspendată și ruta Sibiu – Madrid, operată în prezent de compania low-cost cu o frecvență de două zboruri pe săptămână. Conform datelor din sistemul de rezervări analizate de Boarding Pass, Wizz Air nu va opera această rută în perioada 24 martie – 30 octombrie 2023.

Wizz Air renunță pe perioada sezonului de vară al anului 2023 și la zborurile regulate dintre aeroportul din Iași și aeroportul din Bari (Italia). Ultimul zbor regulat de pe această rută va fi operat de compania low-cost maghiară în după-amiaza zilei de 21 martie 2023. Însă, conform datelor din sistemul de rezervări, Wizz Air ar urma să reia zborurile între Iași și Bari în 1 noiembrie 2023.

Și ruta Cluj Napoca – Perugia, inaugurată în 18 decembrie 2022, va fi suspendată de la jumătatea lunii mai 2023. Compania low-cost nu va opera zboruri pe această rută după data de 15 mai, însă plănuiește să o opereze din nou din 1 noiembrie 2023.

În ultima perioadă, compania low-cost a decis să renunțe la mai multe rute spre și dinspre mai multe aeroporturi din România.

La finalul lunii ianuarie 2023 aceasta a decis să închidă baza operațională de la aeroportul „George Enescu” din Bacău și a anulat zborurile de pe cinci rute.

De asemenea, Wizz Air a renunțat la zborurile sale operate între aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din București și aeroportul din Viena.

În plus, alte patru rute spre și dinspre aeroporturile din București, Cluj Napoca și Sibiu au fost sau urmează să fie anulate (București – Cardiff, Sibiu – Frankfurt, Cluj Napoca – Koln și Cluj Napoca – Billund).

În anul 2022, compania low-cost a transportat pe rutele sale spre și dinspre România aproximativ 8,5 milioane de pasageri, conform Wizz Air.

scroll to top