Închide

WTA se reorganizează și plănuiește premii egale cu circuitul ATP la evenimentele de top

Avatar
tennis, sports, woman

Fotografie de LisaVanDorp pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Organismul care guvernează tenisul feminin (WTA) a anunțat marți o nouă structură a circuitului, cu o “cale de a acorda premii în bani egale” pentru bărbați și femei la evenimentele combinate WTA 1000 și 500 începând din 2027, potrivit Reuters.

Tenisul a încercat să fie un lider în lupta pentru egalitate în ultimele două decenii, cu premii în bani egale oferite bărbaților și femeilor la cele patru turnee de Grand Slam.

Cu toate acestea, evenimentele din circuitul WTA au oferit deseori premii mai mici decât cele din circuitul ATP, dar turneul intenționează acum să abordeze această problemă prin noua sa strategie.

WTA, care sărbătorește în acest an cea de-a 50-a aniversare a fondării sale, a declarat că majorarea premiilor în bani va avea loc în timp, pentru a se asigura că schimbările sunt sustenabile pentru jucători și turnee pe termen lung.

În consecință, evenimentele combinate WTA 1000 și 500 vor ajunge la paritate de premii în bani până în 2027, în timp ce evenimentele WTA 1000 și 500 de o săptămână vor face acest lucru până în 2033.

“La cincizeci de ani după ce jucătoarele au găsit puterea în unitate, sunt mândră că WTA continuă să fie un lider global axat pe oferirea de oportunități și sper că femeile din alte sporturi și din alte domenii sunt inspirate de exemplul său”, a declarat fondatoarea WTA și marea jucătoare de tenis Billie Jean King.

Calendarul revizuit al circuitului va avea 10 evenimente WTA 1000, iar Beijing (2024) și Cincinnati și Toronto/Montreal (2025) vor avea câmpuri mai mari.

Evenimentele WTA 1000 suplimentare vor fi evenimente de o săptămână la Doha, Dubai și într-un loc care urmează să fie desemnat.

Wuhan nu a fost numit ca eveniment WTA 1000, în timp ce Monterrey, Strasbourg și Seul au fost promovate la nivelul WTA 500.

“Noile reguli de înscriere a jucătoarelor vor asigura o prezență constantă a sportivelor de top la aceste evenimente premium pe tot parcursul anului”, a adăugat WTA. “Creșterea numărului de turnee WTA 1000 cu durata de două săptămâni, combinate cu cele ATP, demonstrează o aliniere mai clară în cadrul ambelor turnee.”

Calendarul WTA pentru 2024 urmează să fie anunțat în lunile următoare.

scroll to top