Închide

WWDC 2020 | Zi istorică pentru Apple: schimbări majore de colaborare și noul iOS 14

Avatar
apple

Foto: cntechpost.com

Timp de citire: 2 minute

Într-o zi istorică, CEO-ul Apple, Tim Cook, a anunțat luni mișcări importante pentru companie. 

Cook a spus că chip-urile marca Apple vor fi construite de una dintre marile companii din domeniu: Taiwan Semiconductor Manufacturing cu care deja Apple lucrează. Faptul că Apple a luat decizia de a renunța la colaborarea cu Intel este un semn clar că gigantul din Cupertino a devenit și mai puternic și mai independent și deci își poate permite o mișcare ce va costa mult pe termen scurt, dar poate aduce multe beneficii pe termen mediu și lung, notează cntechpost.com.

Cu ceva timp în urmă, procesoarele de pe Mac-uri erau proiectate de o alianța PowerPC formată din Apple, Motorola și IBM, dar Steve Jobs a ajuns la concluzia că pentru Apple ar fi mult mai bună o colaborare cu Intel. Însă, acum se renunță la Intel și fiindcă această companie a avut probleme în ultimii cinci ani în cursa de a miniaturiza procesorul și a lansat abia în 2019 produsele pe care mulți le așteptau încă din 2015-2016, și care fuseseră anunțate. Aceste amânări de la Intel au contribuit la construcția business-ul concurenților Taiwan Semiconductor și Samsung Electronics.

Apple anunță schimbări nu doar la nivel colaborativ, ci și la nou sistem de operare și aplicațiile sale. Noul iOS aduce modificări și la grila de aplicații, iar zona pictogramă a noului ecran se va putea extinde pentru a permite funcționalitatea widget-urilor. Utilizatorii vor putea suprapune mai multe widget-uri pe o zonă mică a ecranului de pornire. Widget-ul este situat în partea stângă a ecranului de întâmpinare și variază ca dimensiune, dar poate fi mutat pe ecranul de pornire.

O altă noutate este şi funcţia de picture-in-picture destinată videourilor, pe care Apple o anunță pentru iOS 14. Asemenni macOS, utilizatorii vor putea viziona videoclipuri şi când se află într-o altă aplicaţie, le vor putea modifica mărimea sau, prin swipe spre margine, le vor putea trimite în background. Totodată, Siri şi aplicaţia de Maps a celor de la Apple vor permite câteva modificări. Asistentul vocal va fi mai discret ca apariție, nu va mai apărea pe întreg ecranul atunci când e activat, ci va avea doar o animaţie în partea de jos a display-ului, şi va putea să trimită şi mesaje audio. Aplicaţia de hărţi primeşte suport pentru biciclişti şi va include o funcţie numită EV Routing, de unde poţi vedea autonomia bateriei maşinii tale electrice, precum şi staţiile de încărcare din apropiere

iOS și iPadOS 14 vor fi disponibile pentru achiziționare în toamnă.

Mai multe aici…

scroll to top