Închide

Zalando creștere profitabilă, în ciuda cererii reduse

Avatar
Logo of clothing shop Zalando.

Fotografie de Mika Baumeister pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Piața modei este într-o continuă mișcare, recunoaște Zalando. Cu toate acestea, platforma de comerț electronic a putut conta pe mai mulți cumpărători și mai mulți parteneri de vânzări în ultimul trimestru, oferind o creștere profitabilă, transmite RetailDetail.eu.

Zalando a vândut cu 2,8% mai mult (volumul brut de tranzacționare) în primul trimestru, în timp ce vânzările au crescut cu 2,3%, până la 2,3 miliarde de euro. Numărul clienților activi a urcat cu 4,8% la 51,2 milioane, dar mai importantă a fost creșterea segmentului de outlet. Colțul de outlet „Lounge by Zalando” a crescut deosebit de puternic în primul trimestru și a contribuit la o creștere cu 33% a vânzărilor pe segmentul „offprice”. Din ianuarie, Lounge a fost renovat.

În același timp, Zalando lasă și mai mult partenerilor săi externi de vânzări. Brandurile și partenerii au reprezentat 39% din totalul vânzărilor, ceea ce reprezintă cu 8 puncte procentuale mai mult decât acum un an și un alt pas înainte spre cele 50% vizate de platformă. Compania a început recent să lase partenerii să-și folosească logistica de comerț electronic în altă parte: chiar și pe alte platforme sau pentru propriile magazine online.

Pragul de rentabilitate atins

În acest fel, piața își propune să devină profitabilă, lucru pe care l-a reușit la scară în primul trimestru. Zalando a reușit să-i determine pe clienți să cumpere mai multe dintr-o dată, reducând costurile de manipulare și atingând pragul de rentabilitate pe EBIT ajustat. În urmă cu un an, s-a înregistrat o pierdere de 52 de milioane de euro.

„Deoarece cererea generală rămâne slabă, continuăm să ne concentrăm pe creșterea eficienței durabile în îndeplinirea și marketingul”, a spus CFO Sandra Dembeck.

Cu toate acestea, Zalando continuă să investească în noi oportunități de creștere, gata pentru „când piața se va redresa”. De exemplu, jucătorul de comerț electronic a continuat să parieze pe lux cu o colecție capsulă ca un omagiu adus recent decedat Paco Rabanne și au existat „picuri” de la branduri precum Adidas și Salomon. „Aceste produse exclusive și în ediție limitată îi fac pe clienții noștri să revină mai regulat”, spune co-CEO Robert Gentz.

scroll to top