Închide

Shell raportează profituri mai mari decât cele așteptate

Avatar
Shell Pecten Logo On Refueling Station

Foto: Shell.com Media Gallery

Timp de citire: < 1 minut

Compania petrolieră Shell a raportat un profit mai mare decât se aștepta, de 9,6 miliarde de dolari, pentru primele trei luni ale anului, scrie BBC.

Cifra a fost mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut, în ciuda unei scăderi a prețurilor la energie.

Firmele de combustibili fosili au obținut profituri record datorită creșterii prețurilor la petrol și gaze după invazia Rusiei în Ucraina anul trecut.

Cu toate acestea, acestea au scăzut de atunci de la vârfurile de după invazie.

Directorul general al Shell, Wael Sawan, a declarat că firma a obținut “rezultate solide și o performanță operațională robustă, pe fondul volatilității continue”.

De asemenea, compania a declarat că va returna 4 miliarde de dolari acționarilor, prin răscumpărarea unei părți din acțiunile sale în următoarele trei luni.

În pofida scăderii prețurilor petrolului din ultimele luni, Shell a declarat că profiturile sale au fost stimulate de tranzacțiile solide din domeniul produselor chimice și al produselor rafinate.

La începutul acestei săptămâni, BP a raportat, de asemenea, profituri solide pentru primele trei luni ale anului – deși acestea au fost mai mici decât în aceeași perioadă din 2022.

În februarie, Shell a raportat profituri de 39,9 miliarde de dolari pentru 2022, dublu față de anul precedent și cel mai mare din istoria sa de 115 ani.

Prețul petrolului a scăzut la aproximativ 80 de dolari pe baril, de la maxime de aproape 128 de dolari după invazia din Ucraina.

scroll to top