Închide

11 zile de TIFF, mai bune decât 10: Festivalul de Film ”Transilvania” sărbătorește Rusaliile împreună cu cinefilii

Avatar
Piata Unirii Deschidere 20230609 112 Vakarcs Lorand (1)

Foto: TIFF/ Vakarcs Lorand

Timp de citire: < 1 minut

Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc la Cluj-Napoca, a anunțat prelungirea perioadei de desfășurare a festivalului cu o zi față de datele comunicate inițial. Astfel, TIFF va avea loc între 14 – 24 iunie, pentru a include și a doua zi de Rusalii (24 iunie), declarată sărbătoare legală.

Noua zi de TIFF va fi dedicată retrospectivei celor mai populare filme din festival, filmelor premiate, dar și unor evenimente surpriză, mai transmit organizatorii Festivalului.

Cel mai mare festival de film din țară pregătește, ca în fiecare an, sute de proiecții, cine-concerte, evenimente speciale și întâlniri cu staruri. Peste 150.000 de cinefili sunt așteptați anul acesta la Cluj-Napoca pentru festival, în sălile de cinema, dar și în spațiile outdoor și alternative.

Numărul participanților a crescut constant în ultimii ai, TIFF atrăgând un număr tot mai mare de turiști români și străini în Transilvania.

Conform unui studiu realizat de studenții Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, peste 70% dintre participanții non-rezidenți vizitează Clujul pentru TIFF.

În pregătirea programului final, TIFF a pus în vânzare abonamentele pentru această nouă ediție. Astfel, cinefilii pot alege abonamente care le permit accesul la 10 proiecții, 25 de proiecții și evenimente speciale, sau abonamentul Gold care le oferă acces complet la festival. Mai multe detalii despre abonamentele TIFF sunt pe site-ul Festivalului, la pagina dedicată abonamentelor.

scroll to top