Închide

Las’ că merge şi-aşa! 4 magazine Profi au fost închise. Produse expirate și mizerie la Penny

Avatar
Magazine Penny Si Profi

Foto: focusspress.ro

Timp de citire: 2 minute

Patru magazine Profi din Bucureşti şi din judeţul Ilfov au fost închise temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pentru mai multe nereguli, printre care produse expirate şi mizerie. În urma controalelor, au fost date amenzi în valoare de 87.000 de lei.

ANPC a anunţat că, joi, au fost controlate şapte magazine aparţinând lanţului de retail SC Rewe România SRL (Penny), din sectoarele 2, 3 şi 6 şi din comuna Popeşti Leordeni, judeţul Ilfov.

Comisarii ANPC au descoperit în magazine legume şi fructe cu urme de mucegai şi lovituri mecanice, produse expirate sau care aveau ambalaje deteriorate sau în care era mucegai.

De asemenea, echipele de control au constatat că erau folosite cuptoare de coacere cu depuneri de arsură, rugină şi resturi alimentare, că erau realizate lucrări de mentenanţă şi igienizare la vitrinele verticale, în timpul programului de lucru, în prezenţa clienţilor în interiorul magazinului, în vitrine, în părţile superioare, aflându-se produse expuse spre comercializare, ambalate şi neambalate.

Totodată, erau folosite vitrine frigorifice neigienizate, cu insecte moarte, zone extinse de rugină, resturi alimentare şi de ambalaje, cu vopsea exfoliată şi cu scurgeri de lichide, cu un grad avansat de uzură şi erau folosite rafturi cu produse de patiserie-panificaţie neigienizate, cu praf, făină, resturi alimentare, fiind găsită şi o capcană de gândaci.

“Reţea de magazine, după reţea de magazine, constatăm acelaşi lucru: lipsă de respect pentru consumatori, nepăsare şi arhicunoscutul <<las’ că merge şi-aşa>>. Doar că nu cu noi. Vom continua să controlăm, să sancţionăm, acolo unde este cazul, până când comportamentul comercial al operatorilor economici va fi în conformitate cu legea. Ne vedem mâine!”, a declarat directorul general ANPC, Paul Anghel, citat de news.ro.

Pentru neregulile constatate, comisarii ANPC au decis închiderea temporară a patru magazine, până la remedierea deficienţelor, fiind date amenzi în valoare totală de 87.000 de lei.
scroll to top