Închide

2022 va fi anul blockchain | Previziunile pe termen scurt ale Saxo Bank despre piața crypto

Avatar
bitcoin, money, decentralized

Fotografie de MichaelWuensch pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

2022 va fi anul criptomonedelor, consideră economistul-șef și directorul de investiții al Saxo Bank, Steen Jacobsen. Vorbind la o conferință de presă, el a explicat că această piață se află, în prezent, doar în faza inițială a dezvoltării sale. De aceea, va evolua pe măsură ce popularitatea ei va prinde viteză și, astfel, își va extinde prezența. “Piața cripto nu poate fi ignorată”, a subliniat expertul.

Jacobsen a remarcat că bitcoin nu are aproape nici o utilitate ca instrument de tranzacționare – nu poate fi folosită ca monedă de decontare, având în vedere câtă energie consumă pentru a fi extrasă, potrivit DCNews.ro.

“Este, în esență, ca aurul digital, adică un mijloc ce vă permite să economisiți sau să adăugați puțină valoare”, a spus expertul.

Jacobsen a prezis, de asemenea, apariția unei noi generații de criptomonede, care va fi surpriza anului viitor și care, potrivit analistului de la Saxo Bank va dobândi o serie întreagă de funcții utile:

– va fi acceptată de băncile centrale, de băncile tradiționale și de instituțiile financiare;

– va fi conformă cu ESG, adică va utiliza surse de energie mai puțin poluante pentru minerit;

– cu ajutorul instrumentului NFT va permite diversificarea oportunităților de câștig;

– criptomonedele vor fi utilizate pentru contracte inteligente, certificarea documentelor juridice, alegeri, impozitare etc. și, în cele din urmă, va fi utilizată de guvern.

În condițiile în care piața de criptomonede va crește, vor fi mai mari și prețurile criptomonedelor, o tendință stimulată și de faptul că se așteaptă ca alocarea de active în acest domeniu să fie mai mare, iar nivelul de adoptare de către piața principală va fi, de asemenea, mai mare, crede Jacobsen.

În momentul de față, piața criptomonedelor este acum cum a fost, la momentul respectiv, primul model al telefonului mobil de la Nokia, în zorii dezvoltării smartphone-urilor, a spus expertul Saxo Bank.

”Imaginați-vă că atunci când criptomonedele vor ajunge la nivelul iPhone-ului, atunci va fi o cu totul altă poveste, atunci vor exista mult mai multe utilizări directe ale criptomonedelor – direct benefice pentru economie”, crede Jacobsen.

“Cred în această tehnologie. Cred că anul 2022 va fi un an de tranziție într-un anumit sens – nu pentru speculatori, ci pentru cei care doresc să comercializeze tehnologia blockchain. 2022 va fi anul blockchain”, a conchis acesta.

scroll to top