Închide

Chat-urile Instagram şi Messenger unite printr-o nouă actualizare

Avatar
Instagram Facebook

Foto: Adevărul.ro

Timp de citire: < 1 minut

Facebook urmăreşte integrarea sistemelor de chat pentru Instagram şi Messenger, pe iOS şi Android şi a lansat o actualizare pentru asta.  

Vineri seară, mai mulţi editori de la The Verge – utilizatori de dispozitive iOS, cât şi de Android – au observat un ecran de actualizare care a apărut în aplicaţia mobilă a Instagram cu mesajul „Există un nou mod de a trimite mesaje pe Instagram” şi o listă cu patru funcţii, notează Adevărul.

Acestea sunt „Un nou aspect plin de culoare pentru chaturile tale, Reacţionează cu emoji, Swipe pentru a răspunde la mesaje şi „Discutaţi cu prietenii care folosesc Facebook”. După ce faci actualizarea, pictograma DM obişnuită din partea dreaptă sus a Instagram este înlocuită de sigla Facebook Messenger.

Chaturile de pe Instagram sunt într-adevăr mai colorate decât înainte, mesajele expeditorului schimbându-se între albastru şi violet în timp ce scrii. Cu toate acestea, cel puţin pentru moment, nu este încă posibil să trimiţi mesaje unor utilizatori Facebook de pe Instagram.

Potrivit NYT, Facebook şi-a clarificat planurile de unificare a platformelor de mesagerie ale aplicaţiilor sale pentru a permite mesageria încrucişată între Messenger, Instagram şi WhatsApp. S-a spus că Facebook reconstruieşte infrastructura de bază, astfel încât utilizatorii care se aflau doar într-una dintre aplicaţiile sale să se poată conecta la alţi utilizând diferite aplicaţii Facebook.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a mai spus că doreşte ca sistemul să fie criptat end-to-end. Prin integrarea celor mai populare aplicaţii, Facebook ar putea să concureze direct cu iMessage al Apple. Facebook a achiziţionat Instagram pentru 1 miliard de dolari în 2012 şi a cumpărat WhatsApp în 2014 pentru 19 miliarde de dolari. Deocamdată compania a refuzat să comenteze această schimbare.

scroll to top