Închide

50 cent, speriat de Tax Plan-ul candidatului democrat Biden: Nu vreau să ajung 20 Cent

Avatar
50 Cent Oldman

Coperta: The New York Post

Rapperul 50 Cent a devenit susținător de ultimă oră al președintelui Donald Trump în confuntarea cu Joe Biden, speriat de informațiile din presă despre politica fiscală a candidatului democrat. „Nu vreau să fiu 20 Cent (20 de cenți)” în administrația Biden, a afirmat artistul. Citatul a devenit viral după ce a fost publicat pe coperta de miercuri a publicației The New York Post.

“Nu vreau să fiu 20 Cent (20 de cenți), 62% (impozitare – N.R.) este o idee foarte, foarte proastă. Nu-mi place,” a scris pe twitter rapperul, pe numele real Curtis James Jackson III.

Comentariul acid a fost preluat de managerii campaniei electorale a lui Trump și de pagina de facebook a acestuia, după ce miercuri a ajuns pe coperta publicației The New York Post.

Sprijinul surprinzător pe care artistul, cunoscut pentru super hitul “P.I.M.P.”, vine într-un moment în care actualul lider de la Casa Albă încearcă să atragă mai multe voturi din partea populației de culoare.

Pe de altă parte, 50 Cent a fost criticat pentru alegerea sa, mai ales că modul în care s-a exprimat a fost considerat jignitor: „Nu-mi pasă că lui Trump nu-i plac oamenii de culoare, 62% este exagerat de mult.” a scris 50 Cent pe Instagram.

Procentul de impozitare care a stârnit furia artistului a fost prezentat în titlul unei știri din cadrul emisiunii CNBC „Power Lunch”, dar informația în ansamblu era mult mai nuanțată. În esență, știrea relata că orice câștig de peste 400.000 de dolari ar putea fi taxat cu un procent maximal de 62%, dar explica și faptul că puțini contribuabili vor fi în această situație.

Totuși, în timp ce americanii cu venituri de sub 400.000 de dolari vor beneficia, în medie, de reduceri ale impozitelor, potrivit planului lui Biden, persoanele cu venituri ridicate vor avea parte de creşteri de peste 10 puncte procentuale a impozitelor.

scroll to top