Închide

55% dintre deținătorii actuali de Bitcoin sunt noi pe piața de criptomonede

Avatar
bitcoin, cryptocurrency, virtual

Fotografie de QuinceCreative pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Interesul și cererea pentru Bitcoin au crescut foarte mult în 2021, în ciuda turbulențelor din domeniul activelor digitale. Mai mult de jumătate dintre investitorii actuali au intrat pe piață în ultimele 12 luni, potrivit Grayscale Investments, citați de Bloomberg.

Într-un sondaj efectuat pe 1.000 de persoane, aproximativ un sfert au spus că dețin deja Bitcoin și 55% dintre aceștia au spus că au început să investească anul acesta.

Rezultatele subliniază creșterea explozivă pe care criptomonedele au avut-o în acest an, pe măsură ce investitorii au adus bani către clasa de active volatile, pe fondul popularității tot mai mari chiar și a produselor auxiliare, cum ar fi token-urile non-fungibile (NFT).

Bitcoin a crescut cu aproximativ 70% în 2021, după o vânzare recentă, în timp ce alte monede, cum ar fi Ethereum, și-au văzut valoarea crescută de cinci ori.

„Devine din ce în ce mai dificil pentru investitori să ignore Bitcoin, deoarece prețul său continuă să crească”, se arată în sondaj.

Aproape 80% dintre cei chestionați în SUA au spus că ar fi mai probabil să investească bani în clasa de active, dacă ar exista un fond Bitcoin tranzacționat la bursă, un produs încă neaprobat.

Potrivit sondajului realizat de Grayscale, preferințele investitorilor cu privire la modul în care cumpără criptomonede se schimbă. În 2020, mai mult de trei sferturi au declarat că preferă să cumpere Bitcoin printr-un schimb, în timp ce aproape 60% spun acum că preferă tranzacționarea printr-o aplicație cripto precum eToro sau Coinbase. Puțin peste o treime au spus că preferă în continuare scimburile tradiționale.

Managerul de active digitale a spus că investitorii tratează din ce în ce mai mult Bitcoin, cea mai mare criptomonedă, ca pe un depozit de valoare și mulți aleg să își păstreze investițiile.

scroll to top