Închide

8 din 10 români consideră esenţială protecţia împotriva furturilor din locuinţe (UNSAR)

Avatar
home insurance, insurance, property

Fotografie de TierraMallorca pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Opt din 10 români consideră că protecţia împotriva furturilor din locuinţe este importantă şi foarte importantă, arată o cercetare sociologică realizată de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) la solicitarea Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

”8 din 10 români consideră că protecţia împotriva furturilor din locuinţe este importantă şi foarte importantă”, arată rezultatele celei mai recente cercetări sociologice realizate de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES)  la solicitarea Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Potrivit news.ro, 32% dintre românii care se simt ameninţaţi de producerea unui furt din locuinţa lor şi care consideră că riscul de producere este mare şi foarte mare menţionează drept cauză care ar contribui la creşterea riscului de furt faptul că au trecut deja prin experienţe similare.

Alţi 27% fac referire la riscul perceput al infracţiunilor din proximitate, 17% la frecvenţa producerii furturilor în zona în care locuiesc, 12% la atractivitatea locuinţei pentru hoţi, în timp ce alţi 12% menţionează alte motive.

În acelaşi timp, românii nu rămân nepăsători în faţa furturilor şi apelează la măsuri de protecţie, precum: sistemele de alarmă/antiefracţie (23%), asigurarea facultativă de locuinţă care acoperă şi riscul de furt (10%), uşa antiefracţie pentru accesul în casă (7%), dar şi deţinerea unui câine de pază (3%).

În acest context, UNSAR şi ARTS, în parteneriat cu Poliţia Română, lansează cea de a doua ediţie a campaniei #sigurACASĂ, sub deviza #ShareÎnSiguranţă. Aceasta se concentrează pe măsurile de siguranţă pe care le putem lua în mediul online pentru a preveni furturile din locuinţe.

Înfiinţată în 1994, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe. Asiguratorii din România Membri ai UNSAR plătesc despăgubiri de circa 1,8 miliarde euro pe an, ceea ce înseamnă 5 milioane euro în fiecare zi calendaristică.

scroll to top