Închide

A murit cel mai longeviv angajat al Casei Albe

Avatar

Foto: Tina Hager/George W. Bush Presidential Library and Museum

Timp de citire: 2 minute

Wilson Roosevelt Jerman, un fost majordom al Casei Albe, care a servit instituția prezidențială americană timp de 11 mandate, a fost răpus de Covid-19 la vârsta de 91 de ani, scrie The Guardian.

Familiile prezidențiale americane aduc omagii memoriei fostului majordom de la Casa Albă. El a servit administrația prezidențială din timpul lui Eisenhower și s-a pensionat  în timpul mandatului Președintelui Obama.

Vestea morții bătrânului majordom din cauza Covid-19 a stârnit un val de mesaje de la fostele familii prezidențiale care l-au cunoscut și au fost servite de Wilson Jerman.

Jerman, care a început să lucreze la Casa Albă ca agent de curățenie sub Dwight Eisenhower, s-a retras ca operator de ascensoare în timpul președinției lui Barack Obama.

„Cu amabilitatea și grija sa, Wilson Jerman a ajutat zeci de ani Casa Albă să fie o casă adevărată pentru familiile prezidențiale, inclusiv a noastră”, a spus Michelle Obama. „Munca sa în folosul celorlalți, disponibilitatea lui totală de a servi țara pe care a iubit-o mai presus de orice și pe toți cei a căror viață a atins-o este o moștenire demnă de spiritul său generos.”

Jerman a devenit majordom al Casei Albe sub John Kennedy, un rol esențial în numirea sa avându-l soția lui JFK, Jackie, a povestit cea mai mare nepoată a sa, Jamila Garrett pentru canalul local de știri Fox.

„Jerman a servit ca majordom la Casa Albă timp de 11 mandate și a făcut generații întregi de familii prezidențiale să se simtă ca acasă, inclusiv a  noastră”, a scris Hillary Clinton. „Cele mai calde condoleanțe pentru cei dragi”.

George W Bush și prima doamnă Laura Bush au spus că Jerman a fost un om minunat. “El era prima persoană pe care o vedeam dimineața când părăseam reședința și ultima persoană pe care o vedeam în fiecare seară când ne întorceam”, a declarat  familia Bush pentru NBC News.

Desiree Barnes, care a lucrat în administrația Obama, a declarat că Jerman trata cu bunătate întreg personalul Casei Albe. Barnes și-a amintit că el obișnuia să-i ofere de mâncare dacă era flămândă, în perioada când ea lucra ca intern la Casa Albă și chiar a sunat-o o dată în timpul unei furtuni aspre de zăpadă, pentru a se asigura că este în regulă.

“Nu a contat partidul politic, el a fost acolo pentru a servi”, a spus Barnes.

„El a fost acolo în unele dintre cele mai grele zile ale multor președinți… Imaginează-ți să fi fost acolo când președintele Kennedy a fost asasinat și să trebuiască să o primești pe prima doamnă în acele momente. Era un om cu adevărat empatic. A fost un om minunat care știa să asculte. ”

scroll to top