Închide

AB InBev suspendă producția Leffe în Rusia

Avatar
Leffe Triple

Fotografie de Jeroen den Otter pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Producția de bere belgiană Leffe în șapte fabrici de bere rusești este suspendată, transmite AB Inbev. Producătorul de bere a fost discreditat în această vară printr-un demers al Efes, partenerul său turc de asociere în Rusia, potrivit RetailDetail.eu.

Vara trecută a devenit cunoscut faptul că Efes, partenerul turc al AB InBev, va începe să producă Leffe în șapte fabrici de bere rusești. Acest lucru a dus la neînțelegere și critici din partea consumatorilor, deoarece tot mai multe companii occidentale părăsesc Rusia din cauza războiului din Ucraina. Însă AB InBev a spus că este neputincioasă: producătorul de bere are o participație de 50% în asocierea în comun cu Efes și, prin urmare, nu poate bloca decizia partenerului său.

Discuțiile pentru vânzarea acestei acțiuni sunt în desfășurare, dar nu au condus la un acord până acum. „În timp ce aceste negocieri continuă, producția Leffe din Rusia a fost suspendată”, dezvăluie acum producătorul de bere. Compania nu a oferit mai multe detalii, așa că ce se întâmplă exact rămâne neclar. Eventual, Efes a vrut să facă presiune asupra AB InBev, dăunând imaginii lui Leffe. Dar și asta este doar o presupunere.

scroll to top