Închide

Accidentul mortal de lângă Veneția atrage atenția asupra infrastructurii învechite a țării

Avatar
venice, canale grande, gondolier

Fotografie de blende12 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Ancheta privind cauzele accidentului mortal al unui autobuz în apropiere de Veneția nu a fost încă finalizată, dar autoritățile italiene se concentrează asupra unor aspecte precum lipsa unei secțiuni de aproximativ 2 metri de balustradă în apropierea locului în care vehiculul a căzut de pe un pod, potrivit Bloomberg.

O lacună într-un parapet de protecție ar fi putut contribui la accidentul care a ucis 21 de persoane la începutul acestei săptămâni, ridicând noi întrebări cu privire la infrastructura îmbătrânită a țării.

Renato Boraso, un oficial al orașului responsabil cu mobilitatea, a descris deschiderea din balustrada de pe pod ca fiind “o breșă de acces pentru întreținere”, potrivit cotidianului la Repubblica. În general, balustrada este conformă cu reglementările, a spus el, deși este veche și ar trebui renovată.

Un autobuz turistic cu pasageri, printre care se afla un grup de vizitatori din Ucraina și din alte câteva țări, a luat foc după ce a căzut de pe pasarela din apropierea gării Mestre de pe continent, vizavi de Veneția, marți seara târziu. Printre morți se numără doi copii.

Din motive care nu au fost încă clarificate, autobuzul a alunecat de-a lungul parapetului de protecție pe o distanță de câțiva metri și apoi s-a izbit de o a doua barieră de protecție înainte de a cădea în gol aproximativ 10 metri, probabil prin golul de protecție.

Este posibil ca șoferul autobuzului să fi suferit o problemă bruscă de sănătate care a dus la accident, a declarat guvernatorul regional Luca Zaia pe Facebook.

Tragedia a atras din nou atenția asupra infrastructurii învechite a Italiei, care a fost evidențiată încă de la prăbușirea podului Morandi din 2018 din Genova. Verificările de siguranță în urma acelui accident au dus la o serie de închideri temporare și lucrări de urgență la poduri și tuneluri din întreaga țară.

Veneția, care atrage milioane de vizitatori din întreaga lume, a înregistrat un boom turistic în 2023, cu aproximativ 2,5 milioane de vizitatori în primul trimestru al anului. Orașul a aprobat recent o taxă zilnică de intrare în încercarea de a reglementa fluxul de turiști și de a-și proteja ecosistemul și patrimoniul cultural.

scroll to top