Închide

Acord între BMW și un start-up pentru a introduce roboți umanoizi într-o mare uzină

Avatar
My BMW Z3 looks just too good after waxing and washing.

Fotografie de Artiom Vallat pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Compania Figure, un start-up din domeniul roboticii, a semnat un parteneriat cu BMW Manufacturing pentru a implementa roboții săi umanoizi în instalațiile producătorului auto din SUA.

Această veste vine în situația în care tot mai multe companii apelează la inovațiile robotice pentru a desfășura anumite sarcini fizice.

Acesta este primul acord comercial semnat de Figure de când a fost fondată în 2022. Parteneriatul va începe cu câțiva roboți și se va extinde în cazul în care obiectivele de performanță au fost îndeplinite, potrivit lui Brett Adcock, director executiv la Figure, informează Reuters.

Noii roboți vor fi implementați în unitatea de producție a BMW din Spartanburg, Carolina de Sud, cel mai mare exportator de automobile din SUA, care are în prezent 11.000 de angajați. Roboții vor fi integrați în procesele de producție, inclusiv în atelierul de caroserie, în cel de tablă și în depozit, în următoarele 12-24 de luni, după ce vor fi instruiți pentru a îndeplini sarcini specifice.

Producătorii auto, de la Honda la Hyundai, experimentează de ani de zile cu roboți umanoizi pentru a efectua lucrări repetitive și periculoase în liniile de asamblare. Tesla a lansat recent cel mai nou robot umanoid aflat în dezvoltare, Optimus Gen 2, iar directorul executiv Elon Musk a prezis un miliard de roboți umanoizi pe Pământ în anii 2040.

Roboții umanoizi cu software alimentat de inteligența artificială au primit un interes nou din partea investitorilor, deoarece au potențialul de a ajunge în zone greu accesibile și de a învăța să îndeplinească sarcini noi.

Figure, cu sediul în Sunnyvale, California, a strâns anul trecut 70 de milioane de dolari de la investitori, conduși de Parkway Venture, la o evaluare de peste 400 de milioane de dolari.

scroll to top