Închide

Acțiunile TeraPlast au explodat, astăzi, la BVB, cu peste 18%

Avatar
Teraplast 1

Foto: www.teraplast.ro.

Timp de citire: < 1 minut

Acţiunile TeraPlast (TRP) au înregistrat o creștere, astăzi, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu peste 18% în urma anunţului de vineri privind încheierea unui acord cu compania irlandeză Kingspan Group pentru vânzarea diviziei Steel. La un moment dat titlurile emitentului au crescut și cu 23%.

Practic, tranzacţia vizează întreaga participaţie a TeraPlast SA (compania-mamă a Grupului TeraPlast) în subsidiarele: TeraSteel SA, TeraSteel DOO Serbia şi Wetterbest SA. Pentru aceste participaţii se estimează o valoare de circa 410 milioane de lei, însă preţul final va fi stabilit prin ajustarea acestei valori cu datoriile nete şi capitalul de lucru, în baza unei formule agreate, potrivit bursa.ro.

În acest context, la ora 10:13, cotaţia TRP era în urcare cu 18,21%, până la 0,4610 de lei/titlu.

Istoria Grupului nostru este marcată de proiecte ample de dezvoltare atât a portofoliului de produse, cât şi a celui de business-uri. Această tranzacţie va aduce plus valoare pentru acţionarii noştri, printre care se numără cele mai mari fonduri de pensii din România. Totodată, arată şi faptul că acţiunea TRP este subevaluată chiar şi la capitalizarea actuală. Finalizarea ei va marca pentru TeraPlast un nou început, la fel ca multe altele în cei 125 de ani de istorie. Ca şi până acum, vom continua să ne dezvoltăm şi să ne extindem business-ul. Divizia Steel a Grupului TeraPlast se află în faţa unui nou început alături de liderul mondial în domeniu, a declarat Directorul general al companiei, Alexandru Stătean.

TeraPlast este de asemenea aşteptată să publice astăzi rezultatele semestriale.

scroll to top