Închide

Adidas crește așteptările după un excelent trimestru doi și un boom al afacerilor

Avatar
Adidas

Foto: retaildetail.eu

Timp de citire: 2 minute

În ciuda unor eșecuri, Adidas a reușit să își crească brusc cifra de afaceri și profitul în ultimul trimestru. Prin urmare, compania germană de îmbrăcăminte sportivă își ridică așteptările pentru întregul exercițiu financiar, conform Retail Detail.

Vânzările raportate au crescut cu 51%, la 5,08 miliarde de euro, între aprilie și iunie. Cu excepția Chinei, unde vânzările au scăzut cu 16%, veniturile au crescut puternic în toate regiunile. Performanța mai slabă din regiunea asiatică este pusă de Adidas pe seama situației geopolitice și noilor restricții Covid care au fost impuse în zonă.

Datorită relaxării măsurilor din alte părți ale lumii, vânzările în magazinele fizice ale companiei și ale altor comercianți cu amănuntul au crescut brusc. În schimb, canalul de comerț electronic a înregistrat o scădere cu 14% a vânzărilor.

De asemenea, Adidas a reușit să vândă mai multe produse la preț complet, ceea ce a compensat confortabil costurile mai mari ale materiei prime.

Profitul operațional în al doilea trimestru a fost de 543 milioane de euro, în creștere față de minus 263 milioane în aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit Adidas, marja de profit este acum aproape la nivelurile pre-pandemice.

În prima jumătate a anului, veniturile au crescut cu 34%, până la 10,35 miliarde de euro. Rezultatul operațional a crescut la 1,25 miliarde de euro, anul trecut s-a înregistrat încă o pierdere de 215 milioane de euro.

Cifrele optimiste i-au făcut pe cei de la Adidas să-și ajusteze previziunile în sus și acum se așteaptă la o creștere de 20% a vânzărilor pentru întregul an (la monedă constantă).

Compania așteaptă multe de la o serie de lansări de produse noi și de la câteva evenimente sportive majore, inclusiv Jocurile Olimpice din Japonia.

Adidas și-a revizuit așteptările în privința profitului și se așteaptă la un profit net de 1,4 la 1,5 miliarde de euro. Până în prezent, compania germană se aștepta la un profit net cuprins între 1,25 și 1,45 miliarde de euro.

scroll to top