Închide

Adidas dezvăluie primul produs realizat din fibre pe bază de lemn, fără substanțe nocive

Avatar
adidas, atlantic city, shopping

Fotografie de sbl0323 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Gigantul de îmbrăcăminte sportivă Adidas a dezvăluit primul său produs din Spinnova, la opt luni după ce a anunțat un parteneriat cu compania finlandeză de materiale textile, ca parte a planului său de a produce produse mai durabile.

Hanoracul Adidas Terrex HS1 pentru drumeții este primul produs realizat parțial din fibre Spinnova, cu cel puțin 25% din țesătură provenind din fibre pe bază de lemn care sunt măcinate mecanic pentru a evita utilizarea substanțelor chimice nocive, alături de 75% din bumbac organic, potrivit Fashion United.

Adidas a promis că până în 2025, 9 din 10 piese vor avea mai multe tehnologii, materiale, design sau metodă de producție durabile și adaugă că parteneriatul său cu Spinnova este o „parte majoră a acestei călătorii”.

Brandul de exterior Adidas, Adidas Terrex, dezvăluie primul produs cu Spinnova

Explicând de ce parteneriatul cu Spinnova este atât de important, Carla Murphy, director general al Adidas Terrex, a declarat:

„Angajamentul Adidas față de sustenabilitate este de lungă durată. Progresul înseamnă învățarea și avansarea constantă – iar pentru Adidas, aceasta înseamnă și parteneriat pentru a inova în noi domenii. La Terrex suntem într-o călătorie pentru a promova o mai mare durabilitate a îmbrăcămintei noastre tehnice și căutăm constant să găsim noi modalități de a ajuta la eliminarea deșeurilor de plastic. Lucrul cu Spinnova este un alt pas în această călătorie.”

Directorul executiv și cofondatorul Spinnova, Janne Poranen, a adăugat:

„Spinnova are misiunea de a transforma baza de materie primă a industriei textile globale prin furnizarea de materiale textile radical sustenabile și de înaltă performanță. Suntem foarte mândri de rezultatele revoluționare pe care echipele noastre le-au obținut împreună. Lansarea de astăzi este o piatră de hotar majoră în călătoria noastră comercială comună.”

În timp ce primul produs poate fi lansat doar în număr limitat, Adidas adaugă că, în calitate de investitor în tehnologia revoluționară a Spinnova pentru fabricarea fibrelor textile din materiale regenerabile, va colabora cu compania pentru a crește producția de fibre Spinnova pentru a fi utilizate în mai multe produse.

Un număr limitat de Adidas Terrex HS1 fabricate cu Spinnova va fi disponibil comercial pe adidas.com și în alte puncte de vânzare cu amănuntul selectate din iulie.

scroll to top