Închide

Adidas reduce previziunile pentru 2022

Avatar
adidas, atlantic city, shopping

Fotografie de sbl0323 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Ca urmare a tendinței de deteriorare a traficului din China, a activității mai mari de lichidare pentru a reduce nivelurile ridicate ale stocurilor, precum și a costurilor totale unice de aproximativ 500 de milioane de euro la nivelul venitului net în 2022, Adidas și-a redus perspectivele pentru întregul an, transmite Fashion United.

Compania a confirmat, de asemenea, că Adidas a inițiat încetarea operațiunilor sale de afaceri în Rusia, deoarece compania consideră că reluarea operațiunilor nu este posibilă în viitorul apropiat.

Compania a făcut deja pași inițiali în ultimele săptămâni pentru a-și închide magazinele din regiune și își va înceta activitatea în lunile următoare.

Adidas se așteaptă acum ca veniturile neutre din punctul de vedere al monedei să crească la o rată de o cifră mijlocie în 2022, în comparație cu previziunile anterioare de o cifră medie până la înaltă, reflectând creșterea veniturilor de două cifre în trimestrul al patrulea.

Marja brută a companiei este acum de așteptat să fie de aproximativ 47,5% în 2022, comparativ cu 49% anterior, iar marja operațională este acum prognozată să fie de aproximativ 4% față de 7%.

Venitul net din operațiunile continue este de așteptat să atingă un nivel de aproximativ 500 de milioane de euro față de prognoza anterioară de aproximativ 1,3 miliarde de euro.

Adidas înregistrează o creștere de 4% a veniturilor în T3

Pe baza cifrelor preliminare, veniturile Adidas au crescut cu 4% în cel de-al treilea trimestru. În euro, vânzările companiei au crescut cu 11%, până la 6,408 miliarde de euro.

Compania a spus că vânzările neutre din punctul de vedere al monedei din China au scăzut cu o rată puternică de două cifre, reflectând restricțiile pe scară largă legate de Covid-19, precum și preluări semnificative de stocuri. Cu excepția Chinei Mari, veniturile neutre din punct de vedere valutar de pe celelalte piețe combinate ale companiei au continuat să crească cu o rată de două cifre în timpul trimestrului.

Marja brută a scăzut cu 1,0 puncte procentuale până la un nivel de 49,1%, iar marja operațională a ajuns la 8,8% în trimestrul al treilea, comparativ cu 11,7% anul trecut.

Venitul net din operațiunile continue a fost de 179 de milioane de euro față de 479 de milioane de euro în trimestrul al treilea al anului precedent.

scroll to top