Închide

Adidas va vinde produsele Yeezy rămase după lovitura de un miliard de euro

Avatar
Timp de citire: 3 minute

Într-o declarație preliminară a rezultatelor, Adidas a declarat că veniturile neutre din punctul de vedere al monedei au fost constante față de nivelul anului anterior în 2023, în ciuda frecvenței cauzate de devalorizarea pesoului argentinian în al patrulea trimestru. În termeni raportați, vânzările au scăzut cu 5%, până la 21,4 miliarde de euro în 2023, inclusiv impactul negativ al conversiei de peste 1.000 de milioane de euro din mișcările nefavorabile ale monedei, care se așteaptă să rămână un obstacol pentru dezvoltarea de top a companiei în 2024, transmite Fashion United.

Comentând actualizarea, CEO-ul Adidas, Bjørn Gulden, a declarat: „Desigur, știm că performanța noastră financiară nu este bună. Dar suntem pe cale să facem din nou din Adidas o companie bună. După cum am spus de la început, avem nevoie doar de timp pentru a o construi din nou solid.”

Fluctuațiile valutare și anularea Yeezy afectează rezultatele Adidas

Compania a declarat într-un comunicat că dezvoltarea vânzărilor în 2023 a fost afectată de reducerea semnificativă a vânzărilor către canalul en-gros, ca parte a inițiativelor companiei de a reduce nivelurile ridicate ale stocurilor.

În plus, întreruperea afacerii Yeezy a avut un efect negativ asupra dezvoltării de top în cursul anului, ceea ce a reprezentat o frecvență de aproximativ 500 de milioane de euro față de comparația de la un an la altul. Cele două reduceri Yeezy au afectat pozitiv vânzările nete în valoare de aproximativ 750 de milioane de euro în 2023, comparativ cu peste 1.200 de milioane de euro din veniturile Yeezy în 2022. Excluzând veniturile Yeezy în ambii ani, veniturile neutre din punct de vedere valutar au crescut cu 2% în 2023.

Efectele valutare negative au influențat, de asemenea, în mod semnificativ dezvoltarea marjei brute a companiei de-a lungul anului. Cu toate acestea, marja brută Adidas s-a îmbunătățit cu 0,2 puncte procentuale până la un nivel de 47,5% în 2023.

Compania a adăugat că, în ciuda impactului sever al devalorizării pesoului argentinian la sfârșitul anului, Adidas a generat un profit operațional de 268 de milioane de euro față de 669 de milioane de euro în 2022. Conform celor mai recente îndrumări, compania se aștepta la o pierdere din exploatare de 100 de milioane de euro.

Profitul operațional de bază al companiei a ajuns la aproximativ 200 de milioane de euro în 2023, comparativ cu cea mai recentă estimare de aproximativ 100 de milioane de euro și reflectă performanța operațională în trimestrul al patrulea.

Adidas emite ghiduri financiare pentru 2024

În 2024, compania se așteaptă ca vânzările neutre din punctul de vedere al monedei să crească la o rată medie de o singură cifră.

Adidas a spus că această orientare de top presupune că Adidas va vinde inventarul Yeezy rămas la cost, ceea ce ar duce la vânzări de aproximativ 250 de milioane de euro în 2024. Excluzând veniturile Yeezy în ambii ani, ghidul de top reflectă moneda- creștere neutră la o rată ridicată de o singură cifră în afacerea Adidas de bază.

În prezent, vânzarea planificată a produselor Yeezy nu va avea niciun efect asupra profitului operațional al companiei în acest an. Se estimează că efectele valutare nefavorabile vor influența semnificativ profitabilitatea în 2024, deoarece se preconizează că vor continua să aibă un impact atât asupra veniturilor raportate, cât și asupra evoluției marjei brute.

Adidas se așteaptă să genereze un profit operațional de aproximativ 500 de milioane de euro în 2024.

„Pentru 2024, ne așteptăm ca vânzările să înceapă la nivel plat, dar apoi să se îmbunătățească în fiecare trimestru. Anul acesta este următorul bloc de bază necesar pentru a aduce Adidas înapoi să fie o companie cu o creștere de două cifre și o marjă operațională de 10%”, a adăugat Gulden.

scroll to top