Închide

AFCN | Noi proiecte culturale, gata de finanțare din 1 martie. Cum se depun dosarele?

Avatar
Proiecte Culturale Crop

Foto: finantare.ro

Timp de citire: 2 minute

Operatorii culturali îşi pot înscrie proiectele pentru finanţarea din sesiunea II/ 2021, începând din 1 martie, a anunţat, sâmbătă, Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Întrunit în data de 8 februarie, consiliul AFCN a definit cadrul de desfăşurare, stabilind ariile şi priorităţile de finanţare precum şi plafoanele de finanţare pentru fiecare arie. Aceste informaţii vor fi comunicate în data de 1 martie pentru a oferi celor interesaţi posibilitatea de a-şi configura din timp ofertele culturale.

Potrivit AFCN, sesiunea de finanţare va începe doar după ce va fi promulgată Legea Bugetului. “Doar atunci vom putea fi în măsură să anunţăm bugetul alocat şi calendarul de derulare al sesiunii”.

„Împreună cu colegii din Consiliu am revizuit priorităţile şi ariile de finanţare şi am făcut o schiţă de buget pentru ca echipa AFCN să poată anunţa informaţiile necesare deîndată ce se confirmă disponibilităţile bugetare. Consiliul a decis introducerea în această sesiune a programelor multianuale, care au lipsit în sesiunea anterioară şi care se vor putea desfăşura pe 24 de luni”, a precizat Horea Avram, preşedintele consiliului.

„Ca răspuns la propunerile formulate de operatorii culturali, de evaluatori şi de membrii Consiliului, Ministrul Culturii a emis ordinul nr. 3461 din 10 decembrie 2020 pentru modificarea Normelor metodologice privind organizarea şi funcţionarea comisiilor, procedura de selecţie a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale, în vederea acordării de finanţări nerambursabile din Fondul Cultural Naţional, precum şi de soluţionare a contestaţiilor, aprobate prin Ordinul ministrului culturii şi patrimoniului naţional nr. 2.231/2011. Acest ordin introduce o serie de modificări în procedura de selecţie a proiectelor, printre care aş dori să menţionez reducerea la 10 puncte a diferenţei acceptate între punctajele acordate de cei trei evaluatori”, a mai adăugat Horea Avram.

Întrucât AFCN nu aplică în procedura de finanţare o schemă de minimis sau de ajutor de stat nu sunt eligibile pentru finanţarea nerambursabilă din Fondul Cultural Naţional proiectele co-finanţate din alte fonduri publice care aplică scheme de minimis/de ajutor de stat.

Ofertele culturale vor putea fi completate în formularul online, începând cu 1 martie ora 10.00.

Termenul limită pentru înscrierea proiectelor şi programelor culturale va fi comunicat odată cu anunţarea bugetului şi a calendarului de finanţare.

scroll to top