Închide

Afectați de probleme multiple, tot mai mulți britanici recurg la băncile de alimente

Avatar
retail, grocery, supermarket

Fotografie de Tariq786 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Băncile de alimente din Londra, şi-aşa foarte aglomerate, sunt luate cu asalt de britanici, sute de oameni, inclusiv profesori, tehnicieni, jurnalişti sau tineri ori persoane singure fiind nevoiţi să stea la cozi.

Pe fondul crizelor cu care se confruntă însă acum Marea Britanie, acestea fac însă tot mai greu rost de produsele necesare şi se tem că nu vor face faţă cererii tot mai mari din partea celor care ajung să fie nevoiţi să aleagă între încălzire şi mâncare, scrie Adevărul.

În Marea Britanie sunt 2.200 de bănci de alimente, care au înregistrat o creştere semnificativă a numărului de persoane care apelează la ele, în ultimele săptămâni. Rămaşi fără loc de muncă şi fără subvenţiile pentru cei cu venituri mici, la care guvernul a renunţat, aceşti oameni nu au prea multe şanse de a-şi asigura traiul de la o zi la alta. În ciuda şomajului relativ scăzut şi a unui număr record de locuri de muncă vacante în toată ţara, coordonatorii acestor bănci de alimente anticipează o „creştere uriaşă” a beneficiarilor în următoarele câteva luni.

Creşterea costurilor pentru combustibil şi alimente au dus la creşterea facturilor pentru milioane de britanici. Din ianuarie, preţul la gaze a crescut cu 423%.

Sabine Goodwin, coordonator al Independent Food Aid Network, o organizaţie care reprezintă peste 500 de bănci de alimente, inclusiv Dad’s House, a declarat pentru CNN Business că „există un pericol real ca cererea să depăşească capacitatea băncilor de alimente de a sprijini oamenii” în această iarnă.

Ea a adăugat că dependenţa guvernului de organizaţiile caritabile pentru a-şi hrăni oamenii nu este „nici acceptabilă din punct de vedere moral, nici durabilă”. Pe de altă parte, una dintre cele mai mari probleme pe care o au britanicii este legată de necesarul de aproximativ 100.000 de şoferi, fără de care nu se poate face aprovizionarea nici măcar pentru supermarketuri.

scroll to top