Închide

Părintele Mega Image face jumătate de miliard de euro din… reclame

Avatar
2017 01 04 Ahheadoffice Dsc7589

Sursa foto: Ahold Delhaize.

Timp de citire: 2 minute

Veniturile din presa cu amănuntul ajută Ahold Delhaize să mențină prețurile scăzute, spune CEO Frans Muller. Retailerul a atins „aproximativ jumătate” din ținta de 1 miliard de euro în venituri din reclame și date până în 2025.

Menținerea prețurilor scăzute

Ahold Delhaize este aproape la jumătatea obiectivului său de a genera un miliard de euro în vânzări până în 2025 din activități precum vânzarea de reclame pe site-uri web și în aplicații și monetizarea informațiilor din datele cumpărătorilor. Acest lucru a fost declarat de înaltul executiv Frans Muller agenției de presă Reuters.

Potrivit lui Muller, Ahold Delhaize folosește veniturile din publicitate pentru a menține prețurile alimentelor mai scăzute, pe măsură ce inflația persistă în Europa și SUA:

„Ceea ce generăm din veniturile media din retail, vom reinvesti în afacerea noastră pentru a ne asigura că consumatorii își pot permite produse sănătoase și durabile. Trebuie să lucrăm foarte mult împreună, cu retail și producție, pentru a menține costurile la un nivel scăzut.” Cu toate acestea, nu ar dezvălui cât câștigă Ahold Delhaize atunci când un client dă clic pe un produs sau un banner sponsorizat.

Publicitate direcționată

Anul trecut, retailerul a luat o acțiune în compania Adhese, cu sediul în Gent, un specialist în tehnologie de publicitate digitală. Scopul este de a oferi clienților promoții și reclame personalizate și de a obține informații mai profunde asupra comportamentului cumpărătorilor. De exemplu, producătorii pot plăti pentru ca marca lor să apară în partea de sus a căutărilor clienților sau să vizeze publicitatea către anumite segmente de public.

Tot mai mulți retaileri apelează la media de vânzare cu amănuntul ca o sursă alternativă de venit, urmând exemplul Amazon și Walmart. Carrefour, de exemplu, a lansat platforma de publicitate digitală Carrefour Links în colaborare cu Liveramp, care permite agenților de publicitate să înființeze campanii de activare online țintite bazate pe date reale de achiziție și să măsoare impactul exact al acestor investiții media.

scroll to top