Închide

Autorizație de construcție pentru Centura Aradului. Când va fi gata proiectul de 300 milioane lei?

Avatar
Arad

Foto: Facebook Primăria Arad

Timp de citire: < 1 minut

Astăzi a fost emisă autorizația de construcție pentru Centura de Sud-Est a municipiului Arad, un proiect evaluat la 308 milioane de lei, anunță agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara. Proiectul de 308 milioane de lei ar urma să fie finalizat într-un an și 6 luni.

Acest nou drum va asigura conexiunea între DN69 Arad-Timișoara și DN7 Arad-Deva, facilitând, totodată, racordarea la Autostrada A1. Urmează acum predarea amplasamentului către constructor, care are la dispoziţie un an şi jumătate pentru finalizarea lucrării.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a menționat că după finalizarea celor 11 kilometri de drum, care include construcția unui nou pod peste Mureș la Fântânele și un pasaj peste calea ferată la Vladimirescu, municipiul Arad va beneficia de un inel integral de centură.

Contractul pentru proiectarea tehnică și execuția lucrării a fost semnat în octombrie 2022, reprezentând un pas semnificativ în dezvoltarea infrastructurii din zonă și îmbunătățirea legăturilor rutiere dintre orașele importante din regiune.

scroll to top