Închide

Prețurile mai mari salvează trimestrul companiei Henkel

Avatar
Henkel

Foto: Henkel

Timp de citire: < 1 minut

Henkel își ridică perspectivele pentru 2023, deoarece mărcile sale de consum au înregistrat o creștere organică puternică a vânzărilor, deși acest lucru se datorează încă în totalitate creșterilor de preț, transmite RetailDetail.eu.

Economii înainte de termen

Vânzările Henkel au crescut cu 2,8%, până la 5,4 miliarde de euro în ultimul trimestru, excluzând efectele valutare. Această creștere a fost determinată de mărcile de consum ale grupului, care au înregistrat o creștere organică a vânzărilor cu 6,2 %. Între timp, vânzările organice ale diviziei de lipici au stagnat, dar a făcut o achiziție majoră cu Critica.

Creșterea este un impuls pentru Henkel, după reorganizarea majoră de anul trecut a diviziei de mărci de consum. Acum, compania anunță cu mândrie că mai mult de 80 % din economiile preconizate vor fi deja realizate până la sfârșitul anului 2023. În special, segmentele Hair (inclusiv Schwarzkopf) și Laundry & Home Care (Persil și altele) stimulează creșterea astăzi.

Volumele încă scăzute

În spatele cifrelor se află însă o realitate mai complexă: în ciuda unei îmbunătățiri clare față de trimestrul al doilea, volumele vânzărilor au continuat să scadă. În cadrul mărcilor de consum, prețurile au crescut cu aproape 12 % în medie, în timp ce volumele au scăzut cu 5,7 %. În special în Europa, creșterea a rămas limitată ca urmare.

În termeni nominali, vânzările de grup au fost chiar cu 9 % mai mici decât anul trecut, dar acest lucru s-a datorat în principal retragerii din Rusia și efectelor valutare negative. Cu toate acestea, CEO-ul Carsten Knobel ridică previziunile pentru întregul an financiar și acum mizează pe o creștere a vânzărilor de 3,5 la 4,5 % în 2023.

scroll to top