Închide

Airbus a obţinut comenzi anuale record de avioane în 2023 şi depășește Boeing la livrări

Avatar
airbus a380, aircraft, airplane

Fotografie de mrminibike pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Airbus a raportat joi comenzi anuale record de avioane şi a confirmat o creştere cu 11% a livrărilor, menţinându-şi pentru al cincilea an statutul de cel mai mare producător din lume, faţă de Boeing, transmite Reuters.

Airbus a declarat că a câştigat 2.319 comenzi brute şi 2.094 comenzi nete după anulări, deoarece companiile aeriene s-au grăbit să îşi reînnoiască flotele în 2023.

Confirmând un articol al Reuters, compania a spus că a livrat 735 de avioane în 2023, lăsând portofoliul de comenzile la 8.598 de avioane.

CEO-ul Airbus, Guillaume Faury, a declarat că producătorul de avioane, despre care analiştii spun că a început lent anul, în timp ce se lupta cu lanţuri de aprovizionare strânse, a înregistrat ”o flexibilitate şi o capacitate crescută” în sistemul său industrial.

Christian Scherer, care a trecut de la funcţia de director de vânzări pentru a deveni în ianuarie CEO pentru aeronave comerciale, principala afacere de producţie de avioane a companiei, a declarat că aviaţia şi-a revenit mai repede decât se aştepta din pandemie.

Cererea de avioane cu corp larg şi-a revenit deosebit de puternic.

”Călătoriile s-au întors şi există un impuls serios”, a spus el într-un comunicat.

Boeing, care încă se recuperează după consemnarea la sol a avioanelor 737 MAX, urmată de o serie de probleme de producţie, a declarat săptămâna aceasta că a livrat 528 de avioane în 2023 şi a rezervat 1.314 comenzi noi după anulări.

Boeing se află din nou în atenţia autorităţilor de reglementare, în urma unei explozii a unui panou de uşă care a determinat o nouă consemnare parţială a unui tip de avion 737 MAX.

Analiştii au spus că acest lucru se întâmplă şi pe fondul tensiunilor persistente de aprovizionare în industrie.

scroll to top