Închide

Aldi și Lidl depășesc performanțele sectorului alimentar britanic, pe măsură ce inflația scade

Avatar
Lidl Aldi

Foto: captură YouTube.com

Timp de citire: 2 minute

Aldi și Lidl au fost cei mai performanți retaileri din Marea Britanie în perioada de 12 săptămâni până la 11 iunie, arată noile date ale Kantar citate de ESM Magazine, Aldi înregistrând o creștere a vânzărilor de 24,6% de la an la an, iar vânzările Lidl de 23,2% în perioada respectivă.

Performanța Aldi îi consolidează poziția de al patrulea lanț de supermarketuri din Marea Britanie, discounterul deținând 10,2% din piață, în fața celei de-a cincea poziții, Morrisons (8,8%).

Lidl deține o cotă de 7,7%, ceea ce îl situează pe locul șase în topul celor mai mari magazine alimentare din Marea Britanie în funcție de cota de piață.

Tesco (27,1%) continuă să conducă piața, în fața Sainsbury’s (14,9%) și Asda (13,7%).

Inflația la produsele alimentare

Potrivit Kantar, inflația prețurilor la produsele alimentare s-a situat la 16,5% în cele patru săptămâni până la 11 iunie, cel mai scăzut nivel din 2022, ceea ce “va fi o ușurare pentru cumpărători și retaileri”, a comentat Fraser McKevitt, șeful departamentului de retail și cunoaștere a consumatorilor de la Kantar.

“Dar creșterea prețurilor la 16,5% nu este ceva de sărbătorit și este încă a șasea cea mai mare cifră lunară din ultimii 15 ani. Creșterile de prețuri sunt acum comparate cu rata tot mai mare a inflației din sectorul alimentar înregistrată vara trecută, ceea ce înseamnă că aceasta ar trebui să continue să scadă în lunile următoare, un rezultat binevenit pentru toată lumea.”

Vânzările britanice de produse alimentare la domiciliu au crescut cu 10,8% pe parcursul lunii în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, a precizat Kantar.

Valoarea mărcilor private

Mulți cumpărători se orientează către produsele de marcă proprie, deoarece caută să economisească bani la cumpărături, cheltuielile totale pentru gamele de valoare crescând cu 41% față de aceeași perioadă a anului trecut.

“Acest lucru a ajutat palierul de mărci proprii să devină partea pieței cu cea mai rapidă creștere în fiecare lună din iunie 2022”,

a conchis McKevitt.

scroll to top