Închide

O omisiune bizară în COR va fi îndreptată în curând: va apărea ocupația de ”profesor de limbi străine”

Avatar
school, board, languages

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Nomenclatorul COR (Clasificarea Ocupațiilor din România), care codifică și descrie toate ocupațiile de pe piața muncii din țară, nu a cuprins până acum ocupația de ”profesor de limbi străine”, așa încât cei care desfășurau această activitate în afara instituțiilor subordonate Ministerului Educației erau lăsați pe dinafară. Lucrurile vor fi rectificate începând din această lună, potrivit unui aviz favorabil al Direcției pentru Politici de Ocupare, Competențe și Mobilitate Profesională din Ministerul Muncii.

Meseria de profesor exercitată de profesorii de limbi străine care lucrează la centrele de limbi străine, la centrele after-school sau la alte instituții care oferă activități extra-curriculare poate fi recunoscută ca atare începând din această lună, în urma unui demers al centrului de limbi străine The Mayflower Centre din București.

Potrivit reprezentanților acestuia, fișa descriptivă a ocupației de ”profesor de limbi străine” a fost gândită astfel încât să garanteze un nivel corespunzător de cunoștințe și calificare al cadrelor didactice.

”Ocupația de «profesor de limbi străine» va avea codul 235301 și va fi introdusă în cadrul grupei de bază «2353 Alți instructori-formatori de limbi străine»”, precizează oficialii din Ministerul Muncii, în răspunsul adresat centrului.

Direcția pentru Politici de Ocupare, Competențe și Mobilitate Profesională din Ministerul Muncii a avizat favorabil cererea celor de la centrul de limbi străine, precizând că, până la publicarea în Monitorul Oficial a ordinului de ministru privind modificarea și completarea COR, codul acordat noii ocupații poate fi folosit cu titlu provizoriu.

scroll to top