Închide

Alegerile din SUA ar putea diminua eforturile democraților de a limita costul insulinei

Avatar
diabetes, blood sugar, diabetic

Fotografie de stevepb pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Deputații americani care încearcă să reducă costul insulinei pentru mai mult de un milion de americani, la 35 de dolari pe lună, este puțin probabil să reușească, deoarece alegerile din noiembrie se apropie și complică sprijinul bipartizan, spun experții politici și din domeniul sănătății, potrivit Reuters.

În martie, Camera Reprezentanților a SUA a adoptat un proiect de lege care plafonează costurile lunare ale insulinei pentru cei cu asigurare de sănătate la 35 de dolari. Senatorii elaborează un proiect de lege mai larg care oferă, de asemenea, stimulente pentru producătorii de medicamente să scadă prețurile de listă.

Ambele camere trebuie să adopte aceeași legislație pentru ca aceasta să avanseze.

Legislația susținută de democrați a fost văzută cândva ca fiind susceptibilă de a obține sprijinul de care avea nevoie, deoarece a ocolit obligarea companiilor de medicamente să reducă prețurile, pentru ceea ce industria farmaceutică ar fi luptat. Unii republicani au spus că susțin reforma prețurilor medicamentelor.

Experții în politicile de sănătate, surse din industria farmaceutică, susținătorii pacienților și angajații Congresului au declarat pentru Reuters că legislația privind insulina se confruntă cu obstacole semnificative. Unii au spus că democrații încă sperau să obțină sprijin de la 10 republicani necesari în Senat pentru a adopta proiectul de lege.

„Pe măsură ce ne apropiem din ce în ce mai mult de vară și de alegeri, se pare că s-ar putea să nu existe prea multă poftă de a oferi democraților o victorie în alegeri”, a declarat Ipsita Smolinski, director general la firma de cercetare Capitol Street.

Aproximativ 8,4 milioane din cele 37 de milioane de oameni din Statele Unite cu diabet zaharat folosesc insulina, conform Asociatiei Americane de Diabet.

Aproximativ unul din cinci americani asigurați plătește mai mult de 35 de dolari pe lună pentru tratament, în timp ce restul plătesc aproximativ 23 de dolari pe lună, potrivit unui raport din 2021 privind prețurile medicamentelor al companiei de informații medicale IQVIA (IQV.N).

Costurile lunare pentru insulină sunt deja plafonate de 20 de state și Districtul Columbia. În nouă dintre aceste state și D.C., plafonul este de 35 USD sau mai puțin, a spus ADA.

Proiectul de lege ar ajuta cei aproximativ 1,7 milioane de oameni care au asigurare privată sau acoperire Medicare și plătesc mai mult de 35 de dolari pe lună pentru insulină din cauza locației lor, a designului planului de asigurare sau a insulinei specifice de care au nevoie.

Laura Marston, co-fondatoare a grupului de advocacy The Insulin Initiative, a declarat că proiectul de lege ar fi redus doar co-plățile pentru aproximativ 20% dintre pacienții cu diabet și că organizația ei va continua să lupte pentru prețuri de listă mai mici.

Aproximativ 17% dintre utilizatorii de insulină cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani, sau aproximativ 5 milioane până la 6 milioane de persoane, nu erau asigurate sau aveau o lipsă de acoperire, potrivit unui studiu din 2020 al Fondului Commonwealth. Două treimi din grupul respectiv au plătit prețul întreg – în medie de 900 de dolari pe lună – pentru medicamentul de susținere a vieții.

Acest lucru i-a determinat pe mulți oameni să raționeze sau să sară peste dozele de insulină, punându-le în pericol sănătatea.

Legislația are sprijinul PhRMA, grupul comercial al industriei farmaceutice și producătorii de insulină. Trei companii, Sanofi SA, Eli Lilly and Co și Novo Nordisk reprezintă 90% din piața de insulină, care a fost inventată în anii 1920.

„Un plafon de co-plată de 35 USD este o soluție de politică elegantă pentru a ajuta oamenii să-și permită insulina”, a spus directorul executiv al Eli Lilly, Shawn O’Neail.

Asigurătorii ar trebui să transmită pacienților reducerile post-piață pe care le primesc de la producătorii de medicamente, mai degrabă decât să le integreze în prețul premium lunar pentru toată lumea, au spus O’Neail și alte surse din industrie.

AHIP, cel mai mare grup comercial al industriei asigurărilor de sănătate, a declarat că limitarea co-plăților ar avea ca rezultat o schimbare a costurilor care ar duce la prime de asigurare mai mari.

CVS Health Corp, Cigna Corp și UnitedHealth Group Inc se numără printre cei mai mari manageri de farmacii și beneficii de asigurări de sănătate.

Oficiul pentru Buget al Congresului (CBO) a estimat că stabilirea unei coplăți de 35 de dolari ar costa guvernul SUA 20 de miliarde de dolari în decurs de 10 ani, pe măsură ce primele din planurile Obamacare, Medicare și Medicaid sponsorizate de guvern vor crește.

Primele mai mari de asigurări private ar duce, de asemenea, la salarii mai mici și, prin urmare, la venituri mai mici din impozite, a spus CBO.

scroll to top