Închide

Alexe va semna Declaraţia privind utilizarea Pactului Ecologic European în perioada post-COVID

Avatar
Timp de citire: < 1 minut

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, va semna, în numele României, Declaraţia privind utilizarea Pactului Ecologic European în perioada post-COVID-19, a anunţat ministerul de resort, într-un comunicat preluat de AGERPRES.

Desemnarea lui Alexe a fost decisă de Guvern în şedinţa de joi, iar Declaraţia va fi semnată de România ca urmare a Memorandumului iniţiat de Ministerul Mediului.

Pactul Ecologic European este văzut ca o strategie de creştere pentru UE, în măsură să mobilizeze resurse financiare, să stimuleze economiile şi să creeze noi locuri de muncă în perioada post-criză accelerând, în acelaşi timp, tranziţia la neutralitatea climatică, într-un mod eficient din punct de vedere al costurilor.

Grupul celor 18 state membre semnatare a Declaraţiei consideră că obiectivul neutralităţii climatice, până în 2050, precum şi un cadru puternic de politici, pot asigura un mediu investiţional stabil şi orientat spre viitor pentru economia UE, ca o condiţie prealabilă esenţială pentru stimularea economică şi crearea de locuri de muncă. Aceleaşi state membre susţin, în continuare, creşterea obiectivului 2030 de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră de la cel puţin 40% la 50 – 55%.

scroll to top