Închide

Restructurare masivă în portofoliul Renault: Espace, Scénic și Talisman dispar – surse Reuters

Avatar

Renault Espace, prezentată la Salonul Automobilului, Paris - 2014. Foto: wikipedia.

Timp de citire: 3 minute

Renault se pregătește să-și reducă substanțial gama de vehicule, retrăgând din producție modele cunoscute, dar neprofitabile, precum monovolumul Espace, ca parte a planurilor de reducere a costurilor, potrivit unor surse din industrie apropiate de producătorul auto francez, citate de Reuters.

Compania, zguduită de scandalul în centrul căruia s-a aflat fostul președinte, Carlos Ghosn, și de dificultățile de pe principalele sale piețe, urmează să detalieze la sfârșitul lunii cum își propune să facă economii de costuri cu 2 miliarde de euro în următoarele trei ani.

Acest lucru va coincide cu publicarea unor noi direcții strategice ale partenerul japonez Nissan, care vor fi anunțate pe 28 mai, care ar trebui să cuprindă o scădere a interesului pentru Europa și din alte piețe neesențiale, pentru a se concentra pe Statele Unite, China și Japonia.

„Proiectul nu este încă bătut în cuie, dar monovolumul Espace, cel compact – Scenic – și berlina mare de familie Talisman ar trebui deja considerate scoase din viitorul program de producție, practic este deja stabilit că producția lor se va opri”, au spus sursele Reuters.

„Pe scurt, mai puține monovolume și berline, un accent suplimentar pe segmentele de crossover-e și SUV-uri”, a adăugat sursa.

Compania demarase o revizuire a gamei sale de modele în 2009, dar încă mai listează între 45 și 50 de modele în catalog, sub brandul propriu, la care se adaugă mărci de sine stătătoare precum Dacia, RSM (Renault Samsung Motors) Lada și Alpine.

Renault, care anul trecut a înregistrat primele pierderi nete după 10 ani și care traversează o perioadă complicată acum, pe fondul crizei Covid-19, la fel ca toți producătorii de automobile din lume, a refuzat să comenteze.

Producătorul de automobile, deținut de 15% de statul francez, negociază cu guvernul de la Paris un pachet de ajutor de 4 până la 5 miliarde de euro pentru a rezista impactului scăderii vânzărilor și producției din cauza pandemiei.

PSA Peugeot Citroën, concurentul francez al Renault, a trecut printr-un purgatoriu similar în urmă cu șase ani, când a anunțat că va reduce numărul modelelor sale de la 45 la 26, în cadrul celor trei mărci principale ale sale, cu scopul de a economisi 300 de milioane de euro pe an.

“Renault are o anvergură internațională mai ambițioasă decât rivalul său francez, ale cărui vânzări rămân concentrate pe Europa”, a spus o altă sursă. „Dar chiar dacă diversitatea geografică a Renault este rațiunea pe care s-a bazat numărul său mare de modele, acest nivel nu mai este sustenabil.”

Modelul Espace, care a vândut 1,3 milioane de unități de la lansarea sa în 1984, ar fi cel mai notabil nume care ar dispărea. Mașina a devenit un model-fanion, cel puțin în Europa, pentru segmentul monovolumelor (multi-purpose vehicle – MPV).

Cea de-a cincea generație a modelului, pe piață din 2015, a avut de înfruntat concurența SUV-urilor, iar vânzările sale au scăzut anul trecut cu 21%, la doar 10.000 de unități.

Espace, precum și monovolumul compact Scenic – un alt fost bestseller al Renault – ar face loc unui nou model Kadjar, un SUV construit în Spania, cu versiuni cu cinci și șapte locuri, spun sursele citate de Reuters.

Cele două modele, împreună cu Talisman-ul, sunt toate construite în fabrica Renault din Douai, în nordul Franței. Uzina ar urma să rămână activă, primind sarcina să contribuie la producția planificată a două modele noi, bazate pe noua platformă electrică a alianței Renault-Nissan.

Pentru a reduce costurile și a-și spori rentabilitatea, Renault intenționează să extragă mai multe sinergii din alianța sa cu Nissan și Mitsubishi, să vândă active imobiliare și să închidă/reducă operațiunile pe piețele care merg în pierdere, precum China.

scroll to top