Închide

Alpro solicită UE să nu impună norme suplimentare pentru produsele de origine vegetală

Avatar
Https D2csxpduxe849s.cloudfront.net Media 5ecae76b 174e 46a8 8b34e46b811761f5 Ce401df1 549f 4831 Afc79d8c2ff2415b Webimage

Foto: alpro.com

Luna viitoare, autoritățile europene vor discuta despre o posibilă interzicere a utilizării anumitor termeni pentru a desemna alternative pe bază de plante la produsele lactate, mai bine cunoscut sub numele de „Amendamentul 171”. Alpro solicită Uniunii Europene să se pronunțe împotriva acestui amendament, notează RetailDetail.

Dacă noile restricții sunt aprobate, denumiri precum „alternativă la iaurt”, „nu conține lapte” nu ar mai putea fi utilizate pentru alternative pe bază de plante. Și dacă modificarea este interpretată în sensul cel mai strict, chiar și un termen precum „cremos” nu ar mai fi acceptabil pentru a descrie textura unui produs pe bază de plante. Este posibil ca „ambalajele lactate” tipice, cum ar fi ambalajele cu lapte, să fie interzise pentru produsele de origine vegetală.

Alpro solicită statelor membre, Parlamentului European și Comisiei Europene să se opună Amendamentului 171. Alpro susține că există deja un cadru clar (de exemplu, denumirea „lapte de soia” este interzisă în UE) și că noile restricții sunt „inutile, excesive și contraproductive “.

De exemplu, Alpro nu crede că adăugarea de noi restricții la „denumirile” bazate pe plante va spori în orice fel informațiile consumatorilor. Dimpotrivă, compania este convinsă că le va perturba înțelegerea ofertei și le va limita capacitatea de a face alegeri în cunoștință de cauză. În plus, Alpro consideră că prevederile discriminează pe nedrept produsele vegetale.

Mai mult, brandul este de părere că restricțiile merg împotriva ambițiilor climatice europene, care consideră că mai multe produse vegetale fac parte dintr-un sistem alimentar hrănitor și durabil. În cele din urmă, Alpro subliniază că nu a fost efectuată nicio evaluare a impactului pentru Amendamentul 171. Potrivit companiei, „impactul său negativ asupra consumatorilor, mediului și sectorului alimentar vegetal ar fi disproporționat față de scopul său legitim”.

scroll to top