Închide

Alte controale ANPC, alte magazine închise. Mega Image și Carrefour, în vizorul inspectorilor

Avatar
Anpc Mega Image Carrefour

Sursa foto: ANPC.

Timp de citire: 2 minute

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au aplicat amenzi de circa 45.000 de lei, după controalele efectuate la trei magazine din Bucureşti, aparţinând lanţurilor de magazine Mega Image şi Carrefour, pentru nerespectarea prevederilor legale din domeniu, potrivit unui nou comunicat de presă al Autorității.

Potrivit comunicatului, au fost controlate magazinele Mega Image din Şos. Pantelimon nr. 243 şi 286 şi Carrefour Market din Şos. Pantelimon nr. 249 şi au fost aplicate amenzi contravenţionale în cuantum de 45.000 lei.

Acestora li s-au adăugat măsuri complementare care prevăd:

  • retragerea definitivă de la comercializare a tuturor produselor alimentare cu deficienţe şi
  • oprirea temporară a prestării serviciilor şi a comercializării de produse.

Comisarii ANPC au propus şi o sancţiune de suspendare temporară a activităţii fiecărei unităţi verificate pe o durată de cel mult 6 luni.

Cele mai importante deficienţe întâlnite de comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au vizat:

  • expunerea la comercializare, în vitrina caldă (rotisor), a diferitelor produse tratate termic, sub tăvile de dedesubt aflându-se mucegai, rugină, precum şi un strat grosier de grăsime;
  • prezenţa, sub tăvile vitrinei de comercializare legume/fructe ambalate şi vrac, în stare refrigerată, a ruginei, pe toată suprafaţa, precum şi a unui grad avansat de uzură, mucegai.

Aceeaşi situaţie a fost întâlnită şi la vitrina raionului de peşte sau la cea cu produse lactate, susţin reprezentanţii ANPC.

De asemenea, în vitrinele de patiserie şi panificaţie sau în cele de cofetărie existau tăvi din inox cu strat gros de arsură, grăsimi cu particule de praf, rugină, lichid acumulat în exces cauzat de funcţionarea precară a agregatelor şi resturi alimentare.

În plus, magazinele controlate comercializau legume şi fructe cu modificări organoleptice de aspect, culoare şi consistenţă, care prezentau mucegai, deshidratare sau lovituri mecanice şi pete, dar şi produse congelate cu acumulare de gheaţă în ambalaj sau arsuri de congelare.

Comisarii au mai găsit în cele trei magazine agregate de gătire neigienizate corespunzător, cu urme de arsuri, rugină, baie de prăjire cu utilizare excesivă, cu culoare modificată.

scroll to top