Închide

Am anunțat în premieră, CNAIR confirmă: legătura rapidă Oradea-A3 se deschide în preajma Bunei Vestiri

Avatar
Autostrada Drum Expres Oradea Biharia

Captură video Cristian Pistol CNAIR Facebook

Timp de citire: < 1 minut

AFACERI.news a avut din nou dreptate. Drumul expres DEx16 în lungime de 19 km, din care 13 km la profil de drum expres, se va deschide integral în preajma Bunei Vestiri (25 martie). Șeful CNAIR nu dă o dată exactă, ci menționează intervalul 22-26 martie a.c. De menționat că drumul la nivel de 4 benzi este pariul lui Ilie Bolojan, președinte al CJ Bihor, care a fost sufletul realizării lui în ultimul său mandat de 4 ani la șefia Bihorului.

„Circulația pe DEx 16 se deschide luna aceasta (martie 2024)! Pe cei 18,96 de km lucrările au ajuns la 96%. Proiectul cu o valoare de 545,9 milioane de lei (fără TVA), finanțat prin Fonduri Europene Nerambursabile, a fost construit în termenul contractual”,

anunță, luni, pe Facebook, Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Antreprenorul austriac Strabag lucrează pe ultima sută de metri la pus în operă doar elementele de siguranță și semnalizare – marcaje, indicatoare, parapete de protecție, iluminat-, dar și la amenajări  în afara părții carosabile.

Acest proiect major pentru Oradea și pentru toți transilvănenii care iau cu asalt vama Borș va fi, probabil, prima inaugurare importantă din 2024 pe infrastructura rutieră.

Inaugurarea ar putea veni de marea sărbătoare ortodoxă a Bunei Vestiri, în 25 martie, așa cum a scris AFACERI.news aici, chiar înainte de weekend-ul Paștelui Catolic (29-31 martie).

scroll to top