Închide

Amazon a plătit impozite directe de aproape 800 de miliarde de lire sterline în UK, anul trecut

Avatar
guinea pig, amazon, delivery

Fotografie de macminer pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Filiala britanică a Amazon a plătit anul trecut 781 de milioane de lire sterline sub formă de impozite directe, în ciuda faptului că vânzările au atins 24 de miliarde de lire sterline, continuându-și expansiunea în întreaga țară, potrivit Retail Gazette.

Potrivit The Guardian, principala divizie britanică a gigantului din domeniul comerțului cu amănuntul a beneficiat de un credit fiscal de 7,7 milioane de lire sterline pentru investițiile sale de 1,6 miliarde de lire sterline în infrastructură, în cadrul schemei de super-deducere a lui Rishi Sunak.

Schema permite întreprinderilor să compenseze 130% din cheltuielile pentru instalații și utilaje cu profitul timp de doi ani, începând din aprilie 2021. Amazon a primit un credit de 1,13 milioane de lire sterline în primul an.

Acest lucru a însemnat că Amazon UK Services nu a plătit impozit pe profit anul trecut pentru a doua oară consecutiv, însă alte părți ale afacerii britanice a retailerului au plătit o sumă nedivulgată.

Profitul înainte de impozitare al diviziei principale a crescut cu 9%, ajungând la 222 de milioane de lire sterline în 2022, datorită unei creșteri de 8% a vânzărilor la 6,56 miliarde de lire sterline.

Amazon a precizat că a plătit peste 3,6 miliarde de lire sterline în total contribuții în 2022, inclusiv taxe indirecte precum TVA, față de 2,7 miliarde de lire sterline în anul precedent.

Gigantul comerțului electronic a adăugat că a investit 12 miliarde de lire sterline în Marea Britanie anul trecut, inclusiv 1,6 miliarde de lire sterline în infrastructura de depozitare pentru a accelera îndeplinirea comenzilor.

La începutul acestui an, Amazon a dezvăluit că va închide în acest an trei depozite din Marea Britanie și șapte mici centre de livrare, ceea ce va afecta peste 1.300 de locuri de muncă.

Închiderile vor fi înlocuite de două noi centre majore de îndeplinire a comenzilor, în Peddimore, în West Midlands, și Stockton-on-Tees, în North Eastm, care vor fi deschise în următorii trei ani.

scroll to top