Închide

Amazon dă o insulă pe alta: filmările la ”Lord of the Rings”, mutate din Noua Zeelandă în UK

Avatar
Lord Of The Rings New Zealand

Una dintre locațiile în care s-a filmat Lord of the Rings, în Waikato, pe insula de Nord. Sursa foto: newzealand.com.

Timp de citire: 2 minute

Gigantul american al industriei de divertisment Amazon a anunţat vineri că filmările la serialul “Stăpânul Inelelor” vor fi mutate din Noua Zeelandă în Marea Britanie, o lovitură pentru economia acestei ţări, informează agenția France Presse, citată de News.ro.

Ţara aştepta să găzduiască filmările pentru mai multe sezoane ale acestui serial, sperând ca acest lucru să contribuie la poziţionarea Noii Zeelande în unul dintre liderii mondial ai sectorului cinematografic, în special în materie de efecte speciale digitale.

Celebra trilogie cinematografică a regizorului neo-zeelandez, în întregime turnată în arhipelag, a determinat un boom turistic în ţară.

Înainte de pandemie, în fiecare an, milioane de turişti ajungeau aici pentru a descoperi peisajele splendide ale “Pământului de Mijloc”, loc imaginat în filmele “Hobitul” şi “Stăpânul Inelelor”, inspirate din opera lui Tolkien.

În momentul în care filmările primului sezon tocmai s-au încheiat şi în care a fost anunțat că avanpremiera este prevăzută pentru septembrie 2022, Amazon a anunţat că filmările la următorul sezon vor avea loc în Marea Britanie.

“Vrem să mulţumim locuitorilor şi guvernului neo-zeelandez că au oferit serialului «Stăpânul Inelelor» un loc incredibil de a începe această călătorie epică”, a declarat Vernon Sanders, vice-preşedinte al Amazon Studios.

Ministrul neo-zeelandez al Dezvoltării Economice Regionale, Stuart Nash, care a oferit Amazon un ajutor substanţial pentru a rămâne, s-a arătat “dezamăgit”, subliniind că industria cinematografică este “incredibil de competitivă şi foarte mobilă”.

Amazon a cheltuit 600 de milioane de dolari neo-zeelandezi (358 de milioane de euro) în Noua-Zeelandă pentru a filma un serial menit să egaleze succesul “Game of Thrones” al postului HBO, a amintit ministrul.

Guvernul a trebuit să ramburseze 25% din acest buget, dar acest procent va fi redus la 20% din cauza mutării filmărilor.

Amazon a indicat că această decizie se înscrie în strategia sa de extindere în Marea Britanie, unde au fost filmate deja multe dintre producţiile sale.

Serialul, care nu are încă un titlu definitiv, are în prim plan intrigi care au loc în regatul fantastic din universul creat în anii 1930 de J.R.R. Tolkien, într-o perioadă anterioară celei descrise în trilogia lui Peter Jackson.

Neo-zeelandezii consideră de acum Pământul de Mijloc ca făcând parte din cultura lor.

scroll to top