Închide

Amazon, planuri pentru achiziționarea unuia dintre cele mai prestigioase studiouri de film

Avatar
Mgm Logo

Foto: siliconangle.com

Timp de citire: 2 minute

Gigantul Amazon este în discuții pentru achiziționarea studioului de film MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) pentru 9 miliarde de dolari (6,35 miliarde de lire sterline), ceea ce ar extinde masiv serviciul său Prime Video, notează Charged Retail.

Studioul MGM, unul dintre cele mai recunoscute și mai vechi studiouri de film de la Hollywood, explorează posibilitatea unei vânzări încă de la sfârșitul anului trecut.

În cazul în care tranzacția, raportată pentru prima dată de The Information, va continua, Amazon ar putea extinde dramatic catalogul său de servicii de streaming Prime Video.

MGM deține drepturile asupra unora dintre cele mai mari filme și emisiuni de televiziune realizate vreodată încă de la înființarea sa în 1924, acumulând 177 de premii Oscar în istoria sa.

Cel mai recent, MGM a realizat programe de televiziune, inclusiv The Handmaid’s Tale și Fargo, alături de francize de filme de succes, printre care Rocky, Robocop și James Bond.

La fel ca multe alte studiouri de film, MGM s-a străduit să-și păstreze ”capul deasupra apei”, în timp ce cinematografele au fost închise în timpul pandemiei, iar următorul film din seria 007 fiind amânat de patru ori.

Acest lucru a dus la o consolidare considerabilă în sector, determinând ceea ce analiștii numesc o „cursă a armamentelor în flux” între diferite studiouri și furnizori.

Raportul a venit la doar câteva ore după ce AT&T a anunțat planurile de a fuziona WarnerMedia și Discovery , pentru a forma o nouă platformă de streaming care să dețină drepturile francizelor Harry Potter, Batman și Game of Thrones.

Săptămâna trecută, Amazon, care a refuzat să comenteze speculațiile referitoare la tranzacție, a emis cel mai mare împrumut obligatoriu de 18,5 miliarde de dolari în numerar, investitorii spunând că „nu are nevoie”.

Acest lucru a venit la doar câteva săptămâni după ce Amazon a raportat un alt record în primul trimestru, vânzările crescând cu 44% până la peste 100 de miliarde de dolari.

scroll to top