Închide

Americanii cu venituri mici, buget tot mai redus pentru cumpărături. Cum răspund marile companii alimentare?

Avatar
cheese, refrigerator, processed

Fotografie de AlbanyColley pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Americanii care se bazează pe beneficiile guvernamentale pentru a cumpăra alimente și alte produse de bază își reduc cheltuielile, determinând producătorii de alimente precum Kraft-Heinz și Conagra Brands să își revizuiască produsele și strategiile după ani de creșteri de prețuri, potrivit Reuters.

Mulți dintre cei mai mari producători de alimente și băuturi ambalate își văd volumul de vânzări în scădere, parțial din cauza consumatorilor cu venituri mici – care câștigă de obicei aproximativ mai puțin de 35.000 de dolari pe an – care gătesc de la zero, folosesc resturile sau pur și simplu cumpără mai puțin.

Aproximativ o treime din gospodăriile de negri americani și 21% din gospodăriile de albi americani se încadrau în această categorie în 2022, potrivit celor mai recente date disponibile ale recensământului american.

“Ne așteptăm ca reducerea beneficiilor SNAP [timbre alimentare] să fie un vânt din față”, a declarat directorul general al Dollar Tree, Richard Dreiling, în timpul unei teleconferințe privind câștigurile din 13 martie. Dreiling se referea la programul de asistență suplimentară pentru nutriție (SNAP) al guvernului american, care oferă beneficii familiilor cu venituri mici pentru a le ajuta să-și permită să cumpere produse alimentare.

La magazinele de proximitate Circle K, vânzările de la persoanele care folosesc bonuri de masă au scăzut cu 40% față de anul trecut.

“Ne putem uita geografic și putem vedea că acolo unde avem consumatori cu venituri mai mici, rezultatele noastre sunt mai proaste”, a declarat Brian Hannasch, directorul general al Alimentation Couche-Tard, care operează Circle K, în timpul unei teleconferințe privind rezultatele din 21 martie.

Pentru a se adresa americanilor care nu-și mai pot permite să mânânce la fast-food, Conagra va introduce la sfârșitul lunii mai noile chiftele de pui Banquet, la prețul de 6,99 dolari pentru șase, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. Sandvișurile cu pui sunt preferate de lanțurile de fast-food.

Sherry Frey, vicepreședintele NielsenIQ pentru wellness, a declarat că consumatorii cu venituri mici mănâncă mai puține produse și carne proaspătă decât cumpărătorii mai înstăriți.

Oamenii care se străduiesc să ajungă la sfârșit de lună cumpără “orice se află pe raft și pe care îl poți întinde mai mult și mai departe pentru a hrăni multe guri care ar putea sta în jurul mesei”, a declarat Carlos Rodriguez, director de politici și operațiuni la City Harvest, care distribuie alimente proaspete în New York.

scroll to top