Închide

Angajații Inditex cer majorări după profiturile record ale grupului de modă

Avatar
brown Zara paper bag

Fotografie de Ben Tofan pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Angajații Inditex, proprietarul Zara, iau măsuri în mai multe orașe spaniole: cer condiții de salarizare mai bune, mai ales acum că grupul de modă plătește un dividend record și a văzut profiturile crescând, potrivit RetailDetail.eu.

Distribuția corectă a profitului

Angajații Inditex au ieșit vineri în stradă în șapte orașe spaniole pentru a protesta. Sindicatele spaniole consideră că angajații ar trebui să împartă profitul net de 5,4 miliarde de euro pe care compania l-a realizat anul trecut. Profiturile au crescut cu 30% și au condus la o plată de dividende cu 28% mai mare către acționari, cea mai mare din istoria grupului de modă.

Anul trecut, Inditex a implementat o majorare salarială cu 20% pentru angajații săi spanioli din magazinele sale, iar și în acest an, angajații au din nou dreptul la un bonus unic de 1.000 de euro. La nivel global, salariile angajaților Inditex au crescut în medie cu 9% anul trecut. Cu toate acestea, sindicatele cer acum bonusuri suplimentare pentru lucrătorii care au fost angajați de mai bine de patru ani și alte beneficii, a informat Reuters.

Alți retaileri urmăresc, de asemenea, protestele îndeaproape: rezultatul ar putea crea un precedent pentru relațiile de muncă în industria fast-fashion-ului, unde există solicitări tot mai mari pentru responsabilitatea corporativă, în ciuda marjelor ascuțite și a concurenței în creștere în sector. Sindicatele susțin că mai mult de jumătate din cei 27.000 de lucrători Inditex din Spania au semnat o petiție prin care cer o distribuție mai echitabilă a profiturilor. În timpul acțiunilor, magazinele au rămas deschise ca de obicei.

scroll to top