Închide

ANPC, amenzi pentru mizeria de la calea ferată. ”A merge cu trenul este o cursă cu peripeţii”

Avatar
Anpc Cfr

Sursa foto: ANPC.

Timp de citire: < 1 minut

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a oprit de la funcționare vineri, la București, nouă garnituri de tren, din cauza condițiilor insalubre găsite de inspectori în vagoane. De asemenea, ANPC a aplicat și amenzi în valoare de 30.000 de lei, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Controlul a fost efectuat de inspectorii ANPC la garniturile de tren de la Reviziile de Vagoane Bucureşti Basarab şi Bucureşti Griviţa.

”Se termină o săptămână, nu fără peripeţii. Am revenit în tren, nu ca să ne plimbăm, ci ca să îl verificăm. Este greu de imaginat că, după ce am desfăşurat o acţiune, în urmă cu câteva luni, lucrurile par încremenite în timp. O găletuşă, o cârpă murdară şi multă indolenţă. S-au aplicat sancţiuni şi sper că acest semnal de alarmă să schimbe lucrurile în bine. A merge cu trenul astăzi este o cursă cu peripeţii. Covid-ul pare o favoare. CFR pare doar o vacă de muls”, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu.

Potrivit comunicatului citat, echipele de control au găsit:

  • podelele din linoleum murdare, nemăturate;
  • mobilierul specific vagoanelor neigienizat şi deteriorat;
  • scaune din pluş murdare/pătate;
  • scaune cu tetiere şi cotiere rupte;
  • coşurile de gunoi din vagoane pline de gunoi (în cazul în care erau golite, nu erau igienizate şi prezentau un strat gros de reziduuri vechi);
  • grilele instalaţiilor de aer condiţionat neigienizate, cu depuneri de praf;
  • grupuri sanitare dotate cu vase de WC si lavoare vechi, ruginite, crăpate, neigienizate, cu miros pătrunzător;
  • lipsa materialelor dezinfectante, a mijloacelor de ştergere/uscare a mâinilor, lipsa săpunului lichid.

ANPC a dat amenzi de 30.000 de lei şi a oprit de la funcţionare nouă garnituri de tren, până la remedierea deficienţelor.

scroll to top