Închide

Hamilton nu a fost abordat de Ferrari. Cum merg negocierile pentru un nou contract la Mercedes?

Avatar
lewis, hamilton, mercedes

Fotografie de randomwinner pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Lewis Hamilton a declarat că va continua să concureze în Formula 1 la Mercedes, urmând ca un nou contract să fie semnat în câteva săptămâni. De asemenea, a negat un raport potrivit căruia Ferrari l-ar fi abordat cu o ofertă de a se alătura Scuderiei. Contractul septuplului campion cu Mercedes se încheie în acest an, dar el a respins zvonurile ca fiind speculații, potrivit The Guardian.

Hamilton și-a reiterat cu insistență intenția de a rămâne la echipa cu care a câștigat șase campionate. Cu toate acestea, la începutul acestei săptămâni s-a raportat că o ofertă a celor de la Ferrari ar putea fi egală cu salariul său de 40 de milioane de lire sterline pe an de la Mercedes și ar implica un schimb, pilotul lor Charles Leclerc trecând la Mercedes. Vorbind înainte de Marele Premiu de la Monaco din această săptămână, Hamilton a respins povestea și a confirmat că se așteaptă ca negocierile cu directorul Mercedes, Toto Wolff, să se încheie în scurt timp cu o nouă înțelegere.

“În mod natural, atunci când ești în negocieri contractuale vor exista întotdeauna speculații și, în cele din urmă, dacă nu auziți de la mine, atunci asta este ceea ce este”, a spus el. “Echipa mea lucrează îndeaproape în spatele scenei cu Toto și suntem aproape la finalul pregătirii contractului”.

Hamilton a răspuns cu un “nu” tranșant și fără ezitare atunci când a fost întrebat dacă a fost abordat de Ferrari. El a respins, de asemenea, sugestiile că forma slabă a Mercedes din ultimele două sezoane a jucat un rol în procesul său de decizie.

“Nu, nu are nicio influență, pentru că suntem încă o echipă care poate câștiga campionatul”, a spus el. “Doar că avem mașina nepotrivită, au fost unele decizii care au fost luate în ultimii doi ani care nu au fost ideale și lucrăm pentru a le rezolva. Am o echipă grozavă în spate care face toată munca [de negociere], astfel încât să mă pot concentra pe deplin asupra muncii pe care o am la îndemână. Spun ceea ce vreau și asta este ceea ce lucrăm, sperăm că în următoarele săptămâni.”

În condițiile în care Ferrari se află încă la o oarecare distanță de liderul campionatului, Red Bull, nu există un stimulent major pentru Hamilton să treacă la o echipă unde ar trebui să construiască relații de lucru de la zero. El este la Mercedes din 2013 și a declarat că vrea să își încheie cariera la echipă, inclusiv să își asume un rol de ambasador după ce se va retrage. Wolff a declarat deja că se aștepta să încheie un nou contract cât mai curând.

După cum a remarcat Hamilton, echipa este sub observație în acest weekend, deoarece aduce versiunea reînnoită a mașinii lor la prima sa întâlnire. După ce a anunțat după prima cursă a sezonului, în Bahrain, că a urmărit o direcție greșită de design, Mercedes și-a petrecut lunile de atunci lucrând la un nou concept, care va debuta la Monaco.

scroll to top