Închide

Aplicația Trump Truth Social se lansează pe Apple App Store

Avatar
Trump Acquitted

Sursa foto: Kevin Lamarque / Reuters.

Timp de citire: 2 minute

Noua platformă de socializare a lui Donald Trump, Truth Social, va fi lansată luni în magazinul App Store al Apple, potrivit postărilor unui director referitoare la o versiune de testare vizualizată de Reuters, care ar putea marca revenirea fostului preşedinte pe reţelele de socializare din SUA de Sărbătoarea Zilei Preşedinţilor.

Într-o serie de postări, făcute vineri târziu, un cont verificat al directorului de produse al reţelei, numit Billy B., a răspuns la întrebările despre aplicaţie de la persoanele invitate să o folosească în timpul fazei de testare.

Un utilizator l-a întrebat când va fi lansată  pentru public aplicaţia, care a fost disponibilă săptămâna aceasta pentru testerii beta, potrivit capturilor de ecran vizualizate de Reuters.

”În prezent suntem pregătiţi pentru lansarea în Apple App Store pentru luni, 21 februarie”, a răspuns directorul.

Lansarea va restabili prezenţa lui Trump pe reţelele sociale la mai bine de un an după ce a fost interzis de YouTube, Facebook  şi Alphabet, în urma atacului din 6 ianuarie 2021 la Capitoliu al susţinătorilor săi, după ce a fost acuzat că a postat mesaje care incită la violenţă.

Pe 15 februarie, fiul cel mare al lui Trump, Donald Jr., a postat pe Twitter o captură de ecran a contului verificat @realDonaldTrump Truth Social al tatălui său, cu o postare pe care a făcut-o pe 14 februarie:

”Pregăteştiţi-vă! Preşedintele vostru preferat vă va vedea în curând!”

Condusă de fostul reprezentant republican al SUA Devin Nunes, Trump Media & Technology Group (TMTG), compania din spatele Truth Social, se va alătura unui portofoliu în creştere de companii de tehnologie care se poziţionează drept campioane ale libertăţii de exprimare şi speră să atragă utilizatorii care simt că opiniile lor sunt suprimate pe platforme precum Twitter, Facebook şi YouTube.

Până acum, niciuna dintre companii, care includ concurenţii Twitter Gettr şi Parler şi site-ul video Rumble, nu s-a apropiat de popularitatea omologilor lor mainstream.

”Săptămâna aceasta vom începe să ne lansăm pe Apple App Store. Va fi minunat, pentru că vom primi atât de mulţi oameni care vor fi pe platformă”, a spus Nunes într-o apariţie de duminică la Fox. News.

”Obiectivul nostru este, cred că îl vom atinge, cred că până la sfârşitul lunii martie vom fi pe deplin operaţionali cel puţin în Statele Unite”, a adăugat el.

Pe lângă postarea care dezvăluie data lansării de luni, capturile de ecran văzute de Reuters arată că aplicaţia este acum la versiunea 1.0, sugerând că a atins un nivel pregătit pentru lansare publică. Până miercuri, a fost la versiunea 0.9, potrivit unor două persoane cu acces la acea versiune.

Un reprezentant al TMTG nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

scroll to top