Închide

Bonduelle va lansa produse noi și va crește prețurile în 2022

Avatar
Bonduelle Granted Immunity In Canned Vegetable Cartel Scandal

sursa: https://www.foodnavigator.com/

Timp de citire: 3 minute

Producătorul francez de legume și conserve Bonduelle, prezent pe piața românească din 1996, va lansa noi sortimente în 2022 și va crește prețurile pentru produsele expuse la raft, a declarat Roxana Nănescu, head of marketing & communications, Bonduelle South East Europe, în cadrul unui interviu pentru Retail.ro.

Bonduelle își va extinde gama de legume la conservă vapeur la finalul anului cu trei noi produse: fasole, borlotti și linte. Producătorul va lansa anul acesta și amestecuri de legume cu orez, dar și gama de produse ready-meal.

,,O să mai avem ceva inovații, dar pe sfârșit de an. La congelate avem pe piață gama Cereali, sunt amestecuri de legume și cereale, este un prdous ce îmbină aportul de vitamine, minerale, fibre într-un mixt. În curs de lansare avem și amestecurile de legume cu orez și gama de produse ready-meal”, mai spune Roxana Nănescu.

Bonduelle aduce materia primă pe piața din România din două fabrici: conservele din Ungaria, iar congelatele sunt aduse din Polonia. Majoritatea sunt cultură locală, la mixuri există și diverse alte zone din care provine materia primă.

Ca urmare a scumpirilor din ultima perioadă, Bonduelle va crește prețurile produselor, atât pentru conserve, cât și pentru congelate.

,,Se vor simți (n.red. creșterile de preț) Cu siguranță vor fi creșteri de prețuri, atât la conserve, cât și la congelate. Acum suntem în analiză de piață pe ambele categorii. Am observat creșteri în piață de anul trecut și la alte branduri. Noi anul acesta o să începem ușor. Creșteri de preț vor fi, în special, la diverse legume care se pot afla în mixuri, precum diverse ciuperci care provin din Franța, care vin cu un preț mai mare. Mai avem cu siguranță și la porumb și la mazăre”, spune Nănescu.

Bonduelle a înregistrat o creștere de 30% pe segmentul HoReCa anul trecut, față de 2020. Însă, producătorul se situează încă sub nivelul din 2019, când pentru companie a fost un an mai bun pe acest segment, spune Nănescu.

Bonduelle încearcă să dezvolte produse pentru canale noi, motiv pentru care, la sfârșitul anului va dezvolta gama de legume la rece. Producătorul este prezent în toate rețelele de retail modern, dar și tradițional, cu o acoperire pe toate canalele.

Bonduelle are o echipă de 22 de oameni în România, iar o parte deservesc și alte țări. Echipa de marketing din România se ocupă și de Grecia, Croația, dar și alte țări. Compania a specificat că se discută la nivel intern de posibilitatea deschiderii unei fabrici în România, dar că nu este o prioritate.

Bonduelle a început în urmă cu un an și jumătate să distribuie produsele direct în retail, având în vedere că până în urmă cu doi ani produsele erau aduse în România prin intermediul altor doi distribuitori (Aquila și Serpico). În plus, anul acesta, Bonduelle vine cu o nouă poziționare pe piață.

,,Focusul brandului este pe produse, pe dezvoltări de produse și imediat pe distribuția directă. Momentan suntem pe conserve și congelate la Kaufland, Metro, Mega Image, iar pe conserve suntem la Kaufland, Selgros și Auchan. Planul este să intrăm în mai toți retailerii direct și să renunțăm la distribuția prin alți distribuitori”, mai specifică Roxana Nănescu.

În 2021 Bonduelle a înregistrat o creștere a volumului de 3% comparativ cu anul precedent, neluând în calcul creșterea din martie 2020, care a avut o vânzare de aproximativ trei ori mai mare decât în mod normal. Pentru 2022, Bonduelle estimează o creștere de 5% a cifrei de afaceri comparativ cu 2021.

La nivel de Grup, veniturile Bonduelle sunt stabilite la 2,799 milioane de euro, iar 54,2% din veniturile companiei sunt realizate în Zona Non-Europa, în timp ce 45,8% sunt realizate în Europa, potrivit companiei.

Românii și-au îmbunătățit comportamentul de consum în perioada octombrie-noiembrie, potrivit unui studiu realizat de Bonduelle. Astfel, consumul de legume și de fructe este în creștere, românii aleg alimente de o mai bună calitate, dar crește și consumul de mâncăruri gătite acasă.

77% dintre oameni raportează o dietă omnivoră, 15% spun că încearcă să reducă aportul de carne, în timp ce doar 7% raportează o dietă care este fie pescatariană, vegetariană, vegană, potrivit Bonduelle. Ca frecvență de consum, consumăm în medie 2,8 mese pe zi, din care 2,2 sunt gătite acasă și 0,5 sunt pe bază de elemente vegetale. 42% din target consumă legume congelate de cel mult trei ori pe săptămână, în timp ce 29% din target consumă legume în conservă de mai mult de trei ori pe săptămână. Majoritatea consumă în prezent conserve și congelate de una-două ori pe săptămână, spune Nănescu.

Categoria de conserve este una matură, dar care are în continuare un trend crescător în România, conform Nielson. Principalele segmente din categorie rămân produsele din roșii, murăturile și legumele gătite în prealabil.

Participanții la studiul realizat de Bonduelle declară că legumele congelate sunt a doua cea mai bună opțiune după fructele fresh și susțin că ar fi cel mai bun mod pentru ca legumele să își păstreze nutrienții.

scroll to top