Închide

Visa şi Mastercard opresc planurile de a forma parteneriate noi cu firmele cripto, în urma colapsului industriei

Avatar
credit card, master card, visa card

Fotografie de stevepb pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Giganţii americani de plăţi Visa şi Mastercard opresc planurile de a crea noi parteneriate cu firmele cripto, după ce o serie de prăbuşiri importante al unor companii au zdruncinat încrederea în acest sector, au declarat pentru Reuters persoane care cunosc problema.

Industria cripto a cunoscut o inversare uimitoare a valorii activelor sale în 2022, deoarece falimentele platformelor de tranzacţionare FTX şi BlockFi au zguduit investitorii şi a sporit controlul reglementărilor asupra sectorului.

Atât Visa, cât şi Mastercard au decis să respingă lansarea anumitor produse şi servicii legate de cripto, până când condiţiile din piaţă şi mediul de reglementare se vor îmbunătăţi, au spus persoanele, care au cerut să nu fie numite deoarece discuţiile sunt confidenţiale.

”Eşecurile recente din sectorul cripto reprezintă o reamintire importantă că avem un drum lung de parcurs înainte ca criptomonedele să devină o parte a plăţilor şi a serviciilor financiare de bază”, a declarat un purtător de cuvânt al Visa, cel mai mare procesator de plăţi din lume.

Cu toate acestea, asta nu schimbă strategia şi concentrarea cripto a companiei, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Un purtător de cuvânt al Mastercard a declarat: ”Eforturile noastre continuă să se concentreze asupra tehnologiei blockchain de bază şi asupra modului în care aceasta poate fi aplicată pentru a ajuta la abordarea problemelor sificile actuale şi la construirea unor sisteme mai eficiente”.

În ultimii câţiva ani, marile firme de carduri au fost interesate de sectorul cripto, pe măsură ce popularitatea clasei de active a explodat, unii considerând-o drept următorul lucru important în finanţe.

Companiile de carduri, care încasează un mic procent din valoarea în dolari a tranzacţiilor pe care le procesează, au anunţat mai multe parteneriate cu firme cripto şi au creat echipe dedicate pentru a explora tehnologia blockchain.

Mastercard a făcut echipă cu firma de creditare în criptomonede Nexo, în aprilie, pentru a lansa ceea ce a numit primul card de plată din lume ”cripto-backed”.

În noiembrie, Visa şi-a întrerupt acordurile globale pentru carduri de credit cu FTX, la doar o lună după ce anunţase un parteneriat extins cu platforma.

Compania de carduri American Express a declarat în 2021 că va lua în considerare utilizarea cripto-urilor ca opţiune posibilă pentru a răscumpăra punctele de recompensă în viitor. Dar nu vede criptomonedele ca pe o prioritate strategică pe termen scurt, a spus o sursă familiarizată cu problema.

”În termen scurt, nu vedem că cripto-ul înlocuieşte serviciile noastre de bază de plată şi împrumut”, a declarat un purtător de cuvânt al AmEx într-un comunicat trimis prin e-mail, adăugând că compania continuă să exploreze cazuri de utilizare semnificative pentru tehnologie.

”Nu pot şi nu ar trebui să avanseze până când nu există un cadru de reglementare clar”, a declarat Thomas Hayes, preşedinte şi membru executiv al companiei de investiţii Great Hill Capital.

scroll to top